2
nieuws op
Linkedin
Open het menu
sluit het menu

RegEx Connector

Zoek en vervang data met de Qlik Web Connector RegEx Engine!

Home » Qlik » RegEx Connector

RegEx Connector

Met de Qlik RegEx Connector kunt u data zoeken of vervangen met behulp van reguliere expressies uit de Qlik Web Connectors RegEx Engine. In eerdere versies van de Qlik Web Connectors was de RegEx Engine toegankelijk via de Sentiment- en Text Analytics Connector.

Manieren om toegang te krijgen tot data

De RegEx Engine maakt deel uit van de Qlik Web Connectors. U hoeft deze connector niet te verifiëren om deze te gebruiken.

Data laden uit tabellen

U kunt de volgende tabellen gebruiken om data te selecteren en te laden:

SimpleMatch
Gebruik deze tabel om gegevens te matchen met behulp van reguliere expressies.

Replace
Gebruik deze tabel om gegevens te vervangen die overeenkomen met reguliere expressies.

RegEx Connector

Gebruik de Replace tabel om gevoelige velddata te verbergen

Replace tabel neemt een string op, zoekt naar een match op basis van de reguliere expressie en vervangt de match door een nieuwe string. In het onderstaande voorbeeld bevat de Message box een string van 13 cijfers. Het veld Regular Expression bevat de reguliere expressie die overeenkomt met de eerste 9 cijfers van het bericht. Het veld Replace Text bevat de tekenreeks die de eerste 9 cijfers vervangt wanneer de connectoren een overeenkomst vinden. De Result tabel toont de nieuwe string nadat de connector een overeenkomst heeft gevonden.

RegEx Connector

De meest effectieve manier om de RegEx Connector te gebruiken, is om data van een tabel door te geven aan de RegEx Connector om een nieuwe tabel met de connectorresultaten te produceren. Het onderstaande voorbeeldscript laadt een tabel uit een xlsx-bestand, geeft rijen data door aan de RegEx Connector en produceert een nieuwe tabel.

RegEx Connector Engine

Wanneer u data laadt met een script zoals hierboven, ziet u een tabel met de naam RegexConnector_Replace die twee velden heeft: kaart en Resultaat. De originele tabel die wordt gebruikt om data door te geven aan de RegEx engine zou niet beschikbaar moeten zijn in Qlik Sense.

Qlik Elite Solution Provider
Victa is een ervaren en gecertificeerde Qlik Elite Solution Provider. Wij bieden u een compleet aanbod van Qlik professional services: Qlik-software, Qlik Cloud Hosting, Qlik consultancy, Qlik opleidingen en Qlik helpdesk. Hiermee heeft u als klant alle disciplines en dienstverlening m.b.t. Qlik bij één leverancier.
Victa Qlik Authorized training partner Victa Qlik Expertise partner Victa Qlik Elite Managed Services partner Victa Qlik OEM partner Victa Qlik Elite Solutions partner
Support
Bedrijf
ISO certificering
ISO 27001 en ISO 9001 certificeringen
Victa mag zich sinds begin 2019 officieel ISO 27001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering kunnen wij aantonen dat de processen op het gebied van informatiebeveiliging goed op orde zijn. Ook mag Victa zich sinds begin 2019 officieel ISO 9001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering hebben we een managementsysteem ontwikkeld voor kwaliteit.
Copyright © 2009 - Victa | Disclaimer | Privacy | Software-ULA | Sitemap | Werken bij Victa
Victa facebook Victa Linkedin Victa twitter Victa youtube Victa youtube Victa pinterest Victa google maps Victa mail