Coulisse - Victa Qlik Solutions
Om je beter van dienst te zijn maakt Victa.nl gebruik van cookies. Klik om te Accepteren
Open het menu
sluit het menu

Klantreferenties

Coulisse

QlikView helpt Coulisse met het in goede banen leiden van snelle groei

Coulisse is een wereldwijd toonaangevend toeleverancier van raamdecoratie in zowel kant-en-klare producten voor de bouwmarkt als in onderdelen voor de assembleur en groothandel in maatwerk. Coulisse biedt haar klanten daarbij de volle breedte van producten aan van houten jaloezieën tot rolgordijnen en van verticale lamellen tot plissés.

Het vinden van antwoorden op vragen over verkopen, voorraadbeheersing- en optimalisatie maakt dat we niet zonder QlikView kunnen.

Marc Perik, Manager ICT & Facilities, Coulisse

Het vinden van antwoorden op vragen over verkopen, voorraadbeheersing- en optimalisatie maakt dat we niet zonder QlikView kunnen.

Marc Perik, Manager ICT & Facilities, Coulisse

coulisse

Sinds 1992 is Coulisse uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevende toeleverancier van raambekleding. Daarnaast ontwikkelt Coulisse speciaal voor de DIY-markt innovatieve producten en winkelconcepten op het gebied van doe-het-zelf raambekleding. Coulisse levert hierbij niet alleen de producten en labels, maar verzorgt ook de logistiek, het volledige schapontwerp inclusief space planning en het POS-materiaal. De innovatiekracht van Coulisse komt tot uiting in inspirerende collecties en vooruitstrevende systeemoplossingen. De nieuwe systemen en collecties worden ontwikkeld in de Design Studio en het Tech Centre bij het hoofdkantoor in Enter. Hier bevinden zich ook het warehouse van 11.000 m2 en het distributiecentrum, van waaruit de producten dagelijks over de hele wereld worden verzonden.

Coulisse is een snelgroeiend bedrijf. Dit blijkt ook uit het feit dat Coulisse al meerdere malen is genomineerd voor en zelfs winnaar is geweest van de FD Gazelle Award, een award vanuit het Financieel Dagblad voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Vanuit deze groei en de hierbij behorende noodzaak voor het maken van professionaliseringsslagen is de zoektocht naar een Business Intelligence oplossing ontstaan. Marc Perik, Manager ICT & Facilities bij Coulisse: “In 2007 zijn wij overgestapt van Exact naar Microsoft Dynamics NAV voor betere controle over de financiën en het vereenvoudigen van toelevering, productie en bedrijfsactiviteiten. Al vrij snel na deze implementatie kwam naar voren dat met name ons verkoopapparaat en het management beter inzicht wilden in kengetallen op verkoopgebied. Mensen werkten met operationele rapportages die ze zelf maakten en aanpasten in Excel. We werkten met stapels papier en rapporten.
Wij wilden heel graag naar een cultuur toe van zelf zoeken naar de antwoorden die je
nodig hebt.”

Als eerste stap is Coulisse begonnen met het integreren van Jet Reports binnen Microsoft Dynamics NAV. Marc Perik: “Dit werd voor bepaalde rapportages al snel teveel. Via mijn netwerk kwam ik in contact met Carlo Vruwink van Victa, een ervaren en gecertificeerde Qlik Elite Solution Provider. Carlo, en hiermee Victa, heeft specifieke kennis van onze markt met betrekking tot wholesale & retail. Dit, tezamen met een geslaagde ‘Seeing is Believing’, waaruit bleek dat QlikView voldeed aan onze belangrijkste wens.

Download de volledige CaseStudy

Voor de volledige CaseStudy verwijzen wij u graag door naar digitale versie uitgegeven door Qlik:

Gerelateerd

  Solution Overview

  Bedrijfsnaam: Coulisse

  Branche: Manufacturing, Retail

  Functie: Sales, Supply Chain Management

  Land: Nederland

  Uitdagingen:
  Beter inzicht verkrijgen in kengetallen over verkoop, inkoop, leverbetrouwbaarheid en leveranciersbetrouwbaarheid op basis van ‘self-service’.

  Oplossing:
  Samen met Victa heeft Coulisse meerdere QlikView applicaties ontwikkeld waaronder voor verkoop, inkoop en voorraadbeheer. Coulisse werkt nu al bijna 10 jaar naar tevredenheid met QlikView.

  Voordelen:

  • Self-service, de gebruikers kunnen zelfstandig aan de slag met QlikView.
  • QlikView heeft een korte leercurve en werkt ‘als een iPad’.
  • Eenvoudig in onderhoud, met slechts enkele dagen consultancy worden bestaande QlikView apps geoptimaliseerd en nieuwe dashboards ontwikkeld.
  • Korte implementatie van slechts enkele weken.

  Data Source Systemen:

  • Microsoft Dynamics NAV
  • Excel

Victa Hengelo
Hengelo
Demmersweg 10
7556BN Hengelo
Nederland
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Wij helpen je graag
Laat maar horen!
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Verkoop: +31 (0)74- 3031900
Finance: +31 (0)74- 3031901
Servicedesk: +31 (0)74 – 3031902
Victa Assen
Assen
Spanjelaan 12
9403DP Assen
Nederland
Tel: +31 (0)592 – 749320
Victa Amsterdam
Amsterdam
Herengracht 448 – 450
1017 CA Amsterdam
Nederland
Tel: +31 (0)20 – 2051188
Victa Amsterdam
Amsterdam
Krijn Taconiskade 424
1087 HW Amsterdam
Nederland
Tel: +31 (0)20 – 2386030
Victa Germany
Germany
Duppelstrasse 17A
48599 Gronau
Deutschland
Tel: +49-32221095174
Algemeen: info@victa.de
Victa Aruba
Aruba
Paradera
Aruba
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Victa locatie
Binnenkort
Straatnaam 12
1234 VT Plaatsnaam
Nederland
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Qlik Sense gratis downloaden
Qlik Sense
eenvoudig in gebruik
Met Qlik Sense kunnen de mensen in uw organisatie eenvoudig data interactief visualiseren om beter en sneller de juiste beslissingen te nemen. Qlik Sense is een data-visualisatie applicatie waar iedereen op eenvoudige wijze gebruik van kan maken.
Victa Video Qlik Sense
Video
Qlik Sense demo
gratis
Victa Download Qlik Sense
Download
Gratis Qlik Sense
gratis
Victa workshop Qlik Sense
Workshop
Gratis Introductie
Victa Cloud Qlik Sense
Cloud
Qlik Sense Cloud
Qlik Elite Solution Provider
Victa is een ervaren en gecertificeerde Qlik Elite Solution Provider. Wij bieden u een compleet aanbod van Qlik professional services: Qlik-software, Qlik Cloud Hosting, Qlik consultancy, Qlik opleidingen en Qlik helpdesk. Hiermee heeft u als klant alle disciplines en dienstverlening m.b.t. Qlik bij één leverancier
Victa Qlik Authorized training partner Victa Qlik Elite Solutions partner Victa Qlik Elite Managed Services partner Victa Qlik OEM partner
Support
Bedrijf
Copyright @ 2018 Victa | Disclaimer | Privacy | Software-ULA | Sitemap | Werken bij Victa
Victa facebook Victa Linkedin Victa twitter Victa youtube Victa google maps Victa mail