2
nieuws op
Linkedin
Open het menu
sluit het menu

.container {padding: 0 10px!important;text-justify: none!important; }
.col-sm-12 {padding: 0!important; text-justify: none!important; }
.col-xs-12 {padding: 5px 0!important; text-justify: none!important; }
th.table-feature__head h2 {color: #f47b20; font-weight:700; text-justify: none!important; }

Qlik Sense User Portal (QUP)

Web-based selfservice portal

Home » Qlik » Qlik Sense User Portal (QUP)

Qlik User Portal

User Governance

Het Qlik Sense User Portal (QUP) is een online portaal waar gebruikers worden beheerd ten behoeve van een Qlik Sense Enterprise omgeving. Het is in basis een web-based selfservice portaal voor het makkelijk toevoegen en beheren van Qlik Sense gebruikers.

Functies

 • 1. Beheer van toegang credentials: gebruikers kunnen eenvoudig worden toegevoegd en beheerd (username, password en overige velden). Er is tevens een wachtwoord vergeten functie voor eindgebruikers. Hierdoor zullen gebruikers selfservice hun wachtwoord opnieuw kunnen instellen en is er geen additionele helpdesk nodig voor dit veelvoorkomende issue. Het beheer van gebruikers met behulp van deze applicatie maakt het overbodig om gebruikers op Windows User niveau bij te houden en beheren. Middels deze app zal (rdp) toegang tot de fysieke server tot het verleden horen, aangezien het volledige beheer web-based kan.
 • 2. Beveiligde toegang is mogelijk middels MFA (Multi Factor Authenticatie) middels een Google of Microsoft Autenticator App. Ook is direct integratie mogelijk met Microsoft AD (o.a. Office 365).
 • 3. Beheer van licenties: aan gebruikers kunnen Qlik toegang licenties worden toegekend en beheerd. We kennen 2 soorten licenties: de Analyzer (View) en Professional (View & Develop).
 • 4. Beheer van velden: aan gebruikers kunnen zowel standaard als dynamische velden worden toegevoegd en beheerd. Deze velden (fields) kunnen makkelijk zijn voor diverse front-end en back-end toepassingen. Hierbij kan gedacht worden aan zaken, zoals functie reductie (delen wel/niet zichtbaar in dashboard) binnen apps of dynamisch bepalen van boven- en ondergrenzen van KPI’s in apps.
 • 5. Beheer van streams: streams zijn autorisatie levels waar gebruikers toegang toe kunnen krijgen en waar 1 of meerdere apps in zijn gepubliceerd. Vanuit het userbeheer kunnen 1 of meerdere streams worden gekoppeld.
 • 6. Beheer van apps: apps zijn de uiteindelijke dashboards die middels een stream aan een gebruiker kunnen worden gekoppeld.
 • 7. Beheer van tasks: tasks zijn onder andere de ververs schema’s van de apps.
QUP welkomsscherm
QUP gebruikers
QUP bedrijven
QUP velden

Techniek

De Qlik Sense User Portal (QUP) is ontwikkeld door Victa en is volledig geïntegreerd (API) met Qlik Sense Enterprise. Een aantal relevante schermen zijn direct afkomstig van het QMC (Qlik Management Console) en kunnen centraal vanuit de QUP worden aangeroepen. De QUP is een .NET applicatie die in basis draait op elke database. Standaard kiezen we voor de QSR database (PostgreSQL) die standaard wordt mee geïnstalleerd bij een Qlik Sense Enterprise installatie.

De installatie van de QUP kan prima worden uitgevoerd op dezelfde (Windows) server als de Qlik Sense applicatie. De QUP werkt niet op een QlikView omgeving.
 

Qlik User Portal (QUP) prijzen

Product prijs voor Qlik User Portal basis module:
€ 3.588,00 per server/ per jaar

Voor de implementatie van de Qlik Sense User Portal (QUP) rekenen we standaard € 1.000,00. Hierna kan een klant (of klant van een klant indien gewenst) volledig selfservice users aanmaken en beheren.
 

Qlik User Portal (QUP) voordelen

 • Security compliance – beveiligde toegang met MFA;
 • Single Sign-on opties middels AD integraties (bijvoorbeeld Office 365);
 • Geen noodzaak meer van gebruik van Windows Users en fysieke toegang server – geen RDP;
 • Centraal, beveiligd en schaalbaar beheer van gebruikers en wachtwoorden – geen Excel;
 • Bespaar op beheer kosten middels selfservice “wachtwoord” vergeten functionaliteit;
 • Personaliseer dashboards en toegang op basis van maatwerk velden.
Qlik Elite Solution Provider
Victa is een ervaren en gecertificeerde Qlik Elite Solution Provider. Wij bieden u een compleet aanbod van Qlik professional services: Qlik-software, Qlik Cloud Hosting, Qlik consultancy, Qlik opleidingen en Qlik helpdesk. Hiermee heeft u als klant alle disciplines en dienstverlening m.b.t. Qlik bij één leverancier.
Victa Qlik Authorized training partner Victa Qlik Expertise partner Victa Qlik Elite Managed Services partner Victa Qlik OEM partner Victa Qlik Elite Solutions partner
Support
Bedrijf
ISO certificering
ISO 27001 en ISO 9001 certificeringen
Victa mag zich sinds begin 2019 officieel ISO 27001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering kunnen wij aantonen dat de processen op het gebied van informatiebeveiliging goed op orde zijn. Ook mag Victa zich sinds begin 2019 officieel ISO 9001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering hebben we een managementsysteem ontwikkeld voor kwaliteit.
Copyright © 2009 - Victa | Disclaimer | Privacy | Software-ULA | Sitemap | Werken bij Victa
Victa facebook Victa Linkedin Victa twitter Victa youtube Victa youtube Victa pinterest Victa google maps Victa mail