volg via
Linkedin
Zoeken
Generic filters
Filter by Categorieën
Nieuws
Zoeken
Generic filters
Filter by Categorieën
Nieuws
Zoeken
Victa GmbHDeutsch
download Power BIPower BI
Werken bij VictaWerken bij Victa
Support VictaSupport
Contact Victa074 – 2915208
Open het menu
sluit het menu
Gemeente Zaanstad
Efficiëntie van budgetten, personeel en diensten bij de gemeente zaanstad

Home » Klantreferenties » Gemeente Zaanstad

Een goedkopere en snellere Business Intelligence oplossing moest worden geïmplementeerd met actuele en minder foutgevoelige informatie. Het eerste QlikView Business Discovery dashboard werd binnen driekwart jaar door 80% van de 120 leidinggevenden gebruikt.

Mark Smit, Team manager beleid, regie en ontwikkeling en team manager proces- en informatiemanagement, Gemeente Zaanstad

Een goedkopere en snellere Business Intelligence oplossing moest worden geïmplementeerd met actuele en minder foutgevoelige informatie. Het eerste QlikView Business Discovery dashboard werd binnen driekwart jaar door 80% van de 120 leidinggevenden gebruikt.

Mark Smit, Team manager beleid, regie en ontwikkeling en team manager proces- en informatiemanagement, Gemeente Zaanstad

Gemeente Zaanstad

De gemeente Zaanstad in Noord-Holland heeft bijna 150.000 inwoners op een oppervlakte van meer dan 83 km2. De gemeente Zaanstad bestaat uit de plaatsen Assendelft, Koog aan de Zaan, Krommenie, West-Knollendam, Westzaan, Wormerveer, Zaandam en Zaandijk. Team manager proces- en informatiemanagement, Mark Smit, begon in 2011 aan een verandertraject met als doel het verbeteren van de interne informatievoorziening van gemeente Zaanstad. Hij schreef een business case op verzoek van een interim directeur, die inzag dat het rapporteren van budgetten naar de 120 managers van de organisatie een te arbeidsintensief, duur en traag proces was. Daarbij was de gerapporteerde informatie niet up-to-date en foutgevoelig. In totaal 36 systeemmedewerkers werkten in back-office applicaties als SAP Crystal Reports en Excel aan budgetrapportages, waarbij het soms wel maanden duurde voordat deze rapportages daadwerkelijk werden vervaardigd, geanalyseerd en ingezet.

Mark Smit: “Er was vraag naar een dynamische, real-time rapporteeromgeving, omdat de gemeente Zaanstad kampte met bezuinigingen van 10%. We werden genoodzaakt om de processen en de dienstverlening van onze organisatie zakelijker en commerciëler te maken. Financiën moesten op meerdere niveaus inzichtelijk zijn en de rapportages actueler. Informatieverslaggeving over de hoogte en het verbruik van budgetten per afdeling, kwam met de oude systemen maar eens per half jaar. Ook de cijfers over het personeelsbestand en het ziekteverzuim moesten toegankelijker worden. Tenslotte moesten we de efficiëntie van de processen van onze dienstverlening kunnen inzien ter verbetering.”

QLIKVIEW BUSINESS DISCOVERY VOOR HET FINANCIËLE SYSTEEM

Het in gebruik nemen van QlikView begon bij financiën. “Na het bezoeken van een beurs bleef het kaartje van QlikView lang op mijn bureau liggen.”, aldus Mark Smit…

Download de volledige CaseStudy

Voor de volledige CaseStudy verwijzen wij u graag door naar digitale versie uitgegeven door Qlik:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij respecteren uw Privacy en zullen uw gegevens niet delen. Wij willen u erop wijzen dat u, door het invullen en versturen van uw persoonlijke gegevens via dit registratieformulier, ermee instemt dat u electronische berichten en andere communicatie van Victa ontvangt.

Gerelateerd

  Solution Overview

  Branche: Public Sector

  Functie: Dienstverlening, Finance, IT, Personeel en organisatie

  Land: Nederland

  Uitdaging:
  Het rapportageproces met betrekking tot budgetten, personeel en de dienstverlening aan de 120 managers van de gemeente Zaanstad goedkoper en sneller maken. Daarnaast de gerapporteerde informatie actueler en minder foutgevoelig maken.

  Data Source Systemen:
  Flexware, Impromptu, JD Edwards (Oracle), Mozard, Oracle Databases, PIMS (Centric), SAP Crystal reports, Topdesk, Verseon (Leveranciers Circle)

Victa Hengelo
Hengelo
Demmersweg 10
7556BN Hengelo
Nederland
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Wij helpen je graag
Laat maar horen!
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Verkoop: +31 (0)74- 3031900
Finance: +31 (0)74- 3031901
Servicedesk: +31 (0)74 – 3031902
Victa Assen
Assen
Spanjelaan 12
9403DP Assen
Nederland
Tel: +31 (0)592 – 749320
Victa Amsterdam
Amsterdam
Herengracht 448 – 450
1017 CA Amsterdam
Nederland
Tel: +31 (0)20 – 2051188
Victa Amsterdam
Amsterdam
Krijn Taconiskade 424
1087 HW Amsterdam
Nederland
Tel: +31 (0)20 – 2386030
Victa Germany
Germany
Enschedestrasse 14
48529 Nordhorn
Deutschland
Tel: +49-32221095174
Algemeen: info@victa.de
Victa Aruba
Aruba
Paradera
Aruba
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Victa locatie
Binnenkort
Straatnaam 12
1234 VT Plaatsnaam
Nederland
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Qlik Sense gratis downloaden
Qlik Sense
eenvoudig in gebruik
Met Qlik Sense kunnen de mensen in uw organisatie eenvoudig data interactief visualiseren om beter en sneller de juiste beslissingen te nemen. Qlik Sense is een data-visualisatie applicatie waar iedereen op eenvoudige wijze gebruik van kan maken.
Victa Video Qlik Sense
Video
Qlik Sense demo
gratis
Victa Download Qlik Sense
Download
Gratis Qlik Sense
gratis
Victa workshop Qlik Sense
Workshop
Gratis Introductie
Victa Cloud Qlik Sense
Cloud
Qlik Sense Cloud
Qlik Elite Solution Provider
Victa is een ervaren en gecertificeerde Qlik Elite Solution Provider. Wij bieden u een compleet aanbod van Qlik professional services: Qlik-software, Qlik Cloud Hosting, Qlik consultancy, Qlik opleidingen en Qlik helpdesk. Hiermee heeft u als klant alle disciplines en dienstverlening m.b.t. Qlik bij één leverancier.
Victa Qlik Authorized training partner Victa Qlik Expertise partner Victa Qlik Elite Managed Services partner Victa Qlik OEM partner Victa Qlik Elite Solutions partner
Support
Bedrijf
ISO certificering
ISO 27001 en ISO 9001 certificeringen
Victa mag zich sinds begin 2019 officieel ISO 27001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering kunnen wij aantonen dat de processen op het gebied van informatiebeveiliging goed op orde zijn. Ook mag Victa zich sinds begin 2019 officieel ISO 9001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering hebben we een managementsysteem ontwikkeld voor kwaliteit.
Copyright © 2009 - Victa | Disclaimer | Privacy | Software-ULA | Sitemap | Werken bij Victa
Victa facebook Victa Linkedin Victa twitter Victa youtube Victa youtube Victa google maps Victa mail