2
nieuws op
Linkedin
Open het menu
sluit het menu

Gartner 2016

Qlik voor zesde achtereenvolgende jaar benoemd als Leader

Home » Bedrijf » Nieuws » Qlik opnieuw benoemd als leader in Gartner rapport

4 Februari jongsleden heeft onderzoeksbureau Gartner het nieuwe Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics platforms gepubliceerd.

Ten aanzien van vorige jaren heeft Gartner de focus met name gelegd op functionaliteiten van de BI tooling die voldoen aan de eisen die momenteel van een moderne Business Intelligence oplossing worden verwacht. Dit zijn met name toepassingen op het gebied van Self-Service BI en Self-Service Data Preparation. Dit heeft tot behoorlijke verschuivingen in het Leaders kwadrant geleid. De meer traditionele BI tools, voornamlijk sterk in Enterprise Reporting, moeten op het gebied van ‘modern BI’ hun meerdere erkennen in Qlik, Tableau en Microsoft en zijn niet meer terug te vinden in het Leaders kwadrant.

Qlik Gartner Magic Quadrant

Qlik

In het onderzoek van Gartner, wat zich met name heeft toegelegd op Qlik Sense, wordt Qlik als Leader benoemd vanwege uitstekende klantervaringen en het robuuste product Qlik Sense. Met de komst van Qlik Sense Cloud, Qlik Data Market en het Qlik Analytics Platform wordt Qlik gepositioneerd als één van de meest complete platform oplossingen die in de markt verkrijgbaar zijn.

Enkele bevindingen van Gartner over Qlik:

  • Qlik maakt zeer complexe analyses mogelijk;
  • Qlik heeft een moderne Business Intelligence architectuur;
  • ‘User enablement’ door online trainingen, tutorials en een actieve community;
  • Snelle implementatie, op eenvoudige wijze ontsluiten van meerdere (complexe) databronnen;
  • Klanten kiezen Qlik vanwege gebruikersgemak, functionaliteit en uitstekende performance;

Alteryx

Alteryx biedt een oplossing voor Data Blending, aangevuld met Predictive, Statistical en Spatial Analytics. De doelgroepen van Alteryx zijn met name data- en business analisten en data scientisten. Door het intuïtieve – en daarmee gebruiksvriendelijke – workflow mechanisme van Alteryx, de hoge mate van klanttevredenheid en de wijze waarop Alteryx zich manifesteert in de snel veranderende markt op het gebied van Self-service Data Preparation heeft Alteryx zich genesteld op het snijvlak van Leader en Visionair in Gartner’s Magic Quadrant.

Enkele bevindingen van Gartner over Alteryx:

  • ‘Alteryx maakt moeilijke dingen makkelijk’;
  • Expert in Self-service Data Preparation;
  • Hoogste notering voor klanttevredenheid en product kwaliteit;
  • Eenvoudige integratie van Predictive modellen en statistische algoritmes in analyses;
  • Verwerken en integreren van grote hoeveelheden data uit vrijwel alle beschikbare databronnen;
  • Naadloze integratie met visualisatie tools waaronder Qlik, Tableau en Microsoft

[contact-form-7 id=”6582″ title=”02 Whitepaper: Gartner Magic Quadrant”]

Meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen over Qlik, Alteryx of diensten die door Victa op het gebied van Business Intelligence en Analytics worden geleverd? Neem dan contact met ons op via info@victa.nl of telefonisch via 074-2915208.

Qlik Elite Solution Provider
Victa is een ervaren en gecertificeerde Qlik Elite Solution Provider. Wij bieden u een compleet aanbod van Qlik professional services: Qlik-software, Qlik Cloud Hosting, Qlik consultancy, Qlik opleidingen en Qlik helpdesk. Hiermee heeft u als klant alle disciplines en dienstverlening m.b.t. Qlik bij één leverancier.
Victa Qlik Authorized training partner Victa Qlik Expertise partner Victa Qlik Elite Managed Services partner Victa Qlik OEM partner Victa Qlik Elite Solutions partner
Support
Bedrijf
ISO certificering
ISO 27001 en ISO 9001 certificeringen
Victa mag zich sinds begin 2019 officieel ISO 27001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering kunnen wij aantonen dat de processen op het gebied van informatiebeveiliging goed op orde zijn. Ook mag Victa zich sinds begin 2019 officieel ISO 9001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering hebben we een managementsysteem ontwikkeld voor kwaliteit.
Copyright © 2009 - Victa | Disclaimer | Privacy | Software-ULA | Sitemap | Werken bij Victa
Victa facebook Victa Linkedin Victa twitter Victa youtube Victa youtube Victa pinterest Victa google maps Victa mail