Open het menu
sluit het menu

Data Management

Video: Waarom RRS voor de data management oplossing van TimeXtender kiest
RRS is marktleider in Nederland op het gebied van riool reiniging en ontstopping. Vanuit 12 vestigingen bedienen ze heel Nederland. Alle data die ze ontsluiten managen ze via TimeXtender. In deze korte video (2.41 min) hoor en zie je waarom RRS gekozen heeft voor een data management oplossing van Victa.
Belang van databeheer
Actuele en betrouwbare informatie helpt jou bij het nemen van de juiste beslissingen. Om een beeld te vormen van het belang van het mogelijk verbeteren van het databeheer binnen jouw organisatie kun je jezelf een aantal van onderstaande vragen stellen:
  • Hoe zeker ben je van de actualiteit en betrouwbaarheid van data waarop je momenteel jouw bedrijfsbeslissingen baseert?
  • In het geval je hier niet zo zeker van bent: hoe groot zijn de gevolgen als jouw conclusies baseert op onjuiste of verouderde gegevens?
  • Voldoe jij aan de wet- en regelgeving met betrekking tot het werken met privacy gevoelige data?
  • Hoe is de veiligheid van jouw data geborgd?
Toename van data
Kun je eenvoudig informatie halen uit een combinatie van gegevens uit operationele systemen? Voorbeelden hiervan zijn het combineren van sales gegevens met gegevens over de markt of het combineren van productiegegevens met gegevens uit uw HR systeem.
    Verwacht jij:
  • Een toename of een afname in hoeveelheid beschikbare data de komende jaren.
  • Een toename of een afname in de vraag om informatie.
  • Een toename of een afname van het belang van informatie.
"Benieuwd welke data management oplossing het beste bij jouw organisatie past?"
Doe de data management check
Datawarehouse
Een datawarehouse is een databeheersysteem gericht op inzicht en overzicht op uw data uit onderliggende bronsystemen. Een datawarehouse werkt vaak ondersteunende voor analyses op het gebied van Business Intelligence (BI). Datawarehouses bevatten vaak grote hoeveelheden (historische) gegevens waarbij data uit verschillende bronnen gecombineerd kan worden en beschikbaar gemaakt kan worden in de vorm van logisch bijeen horende sets van bewerkte data (datamarts).

Typische functionaliteiten die door een datawarehouse worden ingevuld zijn het centraal beheren van gehanteerde definities met betrekking tot data (Business Rules), het bewaren van historische gegevens daar waar in onderliggende systemen die mogelijkheid voor die gegevens ontbreekt en het ontlasten van operationele systemen als het gaat om verdere data analyse. Samenvattend omvat een datawarehouse een gestructureerde hoeveelheid data voor specifiek gebruik.


Data lake

Een datalake is een faciliteit voor opslag van grote hoeveelheden ongestructureerde data. Het grote verschil met een datawarehouse is dat in een data lake alle data ongestructureerd wordt opgeslagen. In een data lake kunnen tekstbestanden, databases, e-mails en nog veel meer soorten gegevens worden opgeslagen. De voordelen die samenhangen met deze ongestructureerde vorm van opslag liggen in het feit dat het opslaan van data op deze wijze bijzonder eenvoudig wordt; er zijn geen uitgebreide bewerkingen nodig alvorens data kan worden opgeslagen. De andere kant van deze medaille is dat als je de data wilt gebruiken voor andere toepassingen je dan achteraf logica moet aanbrengen om de data juist te interpreteren.
Onze beste producten in hun klasse
TimeXtender TimeXtender
Snowflake Snowflake
Microsoft AzureMicrosoft Azure
Qlik Replicate Qlik Replicate
Qlik ComposeQlik Compose
Interesse gekregen?
Wij helpen je graag met vragen en informatie over Data Management.
Ik help je graag
Heb je meer behoefte aan een persoonlijk gesprek over Data Management? Neem gerust contact met mij op.

Sascha Olde Klieverik
Sales Consultant
074 – 2915208
sk@victa.nl
Neem contact op met Sascha Olde Klieverik