Nieuws
Werken bij
Contact
NL EN DE
Open het menu
sluit het menu

Data Management

Snowflake introductie video
Krijg een eerste indruk van de data warehouse software Snowflake - een modern data platform gebouwd voor elke cloud. Traditionele dataplatforms en big data oplossingen hebben moeite om het fundamentele doel te bereiken: elke gebruiker in staat te stellen met alle data te werken, zonder gelimiteerd te worden op schaalgrootte, prestaties of flexibiliteit. Met Snowflake haalt elke type gebruiker meer uit de data. Ongeacht het een data analist, data wetenschapper of data engineer betreft.
Belang van databeheer
Actuele en betrouwbare informatie helpt u bij het nemen van de juiste beslissingen. Om een beeld te vormen van het belang van het mogelijk verbeteren van het databeheer binnen uw organisatie kunt u zich een aantal van onderstaande vragen stellen:
 • Hoe zeker bent u van de actualiteit en betrouwbaarheid van data waarop u momenteel uw bedrijfsbeslissingen baseert?
 • In het geval u hier niet zo zeker van bent: hoe groot zijn de gevolgen als u conclusies baseert op onjuiste of verouderde gegevens?
 • Voldoet u aan de wet- en regelgeving met betrekking tot het werken met privacy gevoelige data?
 • Hoe is de veiligheid van uw data geborgd?

Kunt u eenvoudig informatie halen uit een combinatie van gegevens uit operationele systemen? Voorbeelden hiervan zijn het combineren van sales gegevens met gegevens over de markt of het combineren van productiegegevens met gegevens uit uw HR systeem.
  Verwacht u:
 • Een toename of een afname in hoeveelheid beschikbare data de komende jaren.
 • Een toename of een afname in de vraag om informatie.
 • Een toename of een afname van het belang van informatie.
"Benieuwd welke data management oplossing het beste bij jouw organisatie past?"
Doe de data management check
Datawarehouse
Een datawarehouse is een databeheersysteem gericht op inzicht en overzicht op uw data uit onderliggende bronsystemen. Een datawarehouse werkt vaak ondersteunende voor analyses op het gebied van Business Intelligence (BI). Datawarehouses bevatten vaak grote hoeveelheden (historische) gegevens waarbij data uit verschillende bronnen gecombineerd kan worden en beschikbaar gemaakt kan worden in de vorm van logisch bijeen horende sets van bewerkte data (datamarts).

Typische functionaliteiten die door een datawarehouse worden ingevuld zijn het centraal beheren van gehanteerde definities met betrekking tot data (Business Rules), het bewaren van historische gegevens daar waar in onderliggende systemen die mogelijkheid voor die gegevens ontbreekt en het ontlasten van operationele systemen als het gaat om verdere data analyse. Samenvattend omvat een datawarehouse een gestructureerde hoeveelheid data voor specifiek gebruik.


Data lake

Een datalake is een faciliteit voor opslag van grote hoeveelheden ongestructureerde data. Het grote verschil met een datawarehouse is dat in een data lake alle data ongestructureerd wordt opgeslagen. In een data lake kunnen tekstbestanden, databases, e-mails en nog veel meer soorten gegevens worden opgeslagen. De voordelen die samenhangen met deze ongestructureerde vorm van opslag liggen in het feit dat het opslaan van data op deze wijze bijzonder eenvoudig wordt; er zijn geen uitgebreide bewerkingen nodig alvorens data kan worden opgeslagen. De andere kant van deze medaille is dat als je de data wilt gebruiken voor andere toepassingen je dan achteraf logica moet aanbrengen om de data juist te interpreteren.
Onze beste producten in hun klasse
TimeXtender TimeXtender
Snowflake Snowflake
Microsoft AzureMicrosoft Azure
Qlik Replicate Qlik Replicate
Qlik ComposeQlik Compose
Qlik Compose downloaden

Qlik Compose

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Qlik Compose ? Download nu de gratis Qlik Compose whitepaper en ga direct aan de slag.
Qlik Compose whitepaper downloaden
Qlik Compose
Je kunt het gratis Qlik Compose PDF bestand bekijken, met behulp van het programma Adobe Acrobat Reader DC. Dit programma is gratis te downloaden en geschikt voor Windows en Mac. Dit is de enige PDF-viewer waarmee u alle soorten PDF-inhoud, waaronder formulieren en multimedia, kunt openen en bewerken.
Download Qlik Compose
Interesse gekregen?
Wij helpen je graag met vragen en informatie over Data Management.
Ik help je graag
Heb je meer behoefte aan een persoonlijk gesprek over Data Management? Neem gerust contact met mij op.

Sascha Olde Klieverik
Sales Consultant
074 – 2915208
sk@victa.nl
Neem contact op met Sascha Olde Klieverik