2
nieuws op
Linkedin
Zoeken
Generic filters
Filter by Categorieën
Qlik
nieuwsNieuws
Werken bij VictaWerken bij Victa
Support VictaSupport
Open het menu
sluit het menu

Qlik Connector voor TOPdesk

De TOPdesk Qlik Connector is een webservice waarmee u data vanuit uw TOPdesk SaaS omgeving(en) kunt halen. TOPdesk heeft een OData feed ter beschikking gesteld waarmee middels API’s online data kan worden opgehaald voor reporting doeleinden.

Home » Qlik » Qlik Connector voor TOPdesk

TOPdesk Qlik Connector

Rapportage en dashboarding is essentieel bij het streven naar een uitstekende service. Bij TOPdesk zien we veel klanten die meer inzichten willen halen uit hun data. Om dit te realiseren heeft TOPdesk een OData-feed uitgebracht. Dit is een API om online gegevens van TOPdesk (SaaS) te ontsluiten in een format dat geschikt is voor business intelligence-tools, zoals Qlik.

Beschikbaar op TOPdesk Saas

In het verleden hosten de meeste TOPdesk klanten hun eigen TOPdesk-applicatie en -database lokaal. In de loop der jaren hebben we een gestage toename gezien van klanten die overstapten op TOPdesk SaaS. Terwijl directe databasetoegang traditioneel klanten in staat stelde om gegevens uit TOPdesk (On Premise) te halen, is dat om veiligheidsredenen niet meer mogelijk op SaaS.

TOPdesk connector

Natuurlijk is de behoefte aan rapportage over de verschillende modules (Incidenten, Wijzigingen, Configuratie, Kennis, Problemen etc.) en publiceerbare rapporten niet verdwenen met die beslissing. Als oplossing hiervoor heeft TOPDesk de OData-feed ontwikkeld, waarmee TOPdesk SaaS klanten alle gegevens in een Business Intelligence-tool kunnen laden om vervolgens inzichtelijke, gedetailleerde rapporten te kunnen maken. Momenteel biedt de feed toegang tot gegevens van Incidentbeheer en Wijzigingsbeheer, de andere modules worden later toegevoegd.

Met de OData-feed kunnen gegevens direct worden ingelezen in bijvoorbeeld in Qlik Sense, QlikView, PowerBI of Excel. Speciaal voor Qlik heeft Victa een speciale connector ontwikkeld die volledig is geïntegreerd met QlikView of Qlik Sense waarmee u de OData feed makkelijk en snel kunt aanroepen en data realtime in uw dashboard kunt laden.

De OData-feed is op dit moment exclusief beschikbaar op TOPdesk SaaS. Heeft u nog een on-premise omgeving (lokaal) draaien dan heeft Victa daar ook mogelijkheden voor middels een directe ODBC ontsluiting. Er zijn tevens kant-en-klare TOPdesk dashboards beschikbaar in zowel QlikView als Qlik Sense om u een snelle start te faciliteren. Hiermee haalt u direct meerwaarde uit uw TOPdesk omgeving en kunt u datagestuurde beslissingen nemen om uw dienstverlening nog verder te verbeteren.

Meer informatie over TOPdesk API is te vinden op: https://developers.topdesk.com/

Kant en klare dashboards voor TOPdesk gebruikers

Naast de TOPdesk connector, die u in staat stelt om data direct te ontsleutelen uit uw TOPDesk Saas omgeving heeft Victa ook kant-en-klare TOPdesk dashboards ontwikkeld op het krachtige Business Intelligence (BI) platform van QlikView en Qlik Sense. QlikView en Qlik Sense hebben een unieke, gepatenteerde geheugen gebaseerde associatieve technologie die gebruikers in staat stelt om snel, dynamisch en interactief informatie te analyseren.

  • Qlik TOPdesk Meldingenbeheer
  • Qlik TOPdesk Wijzigingsbeheer
  • Qlik TOPdesk Middelenbeheer
  • Qlik TOPdesk Performance dashboard
TOPdesk Dashboard - ConfigMan by Victa
TOPdesk Dashboard - ConfigMan by Victa
TOPdesk Dashboard - ConfigMan by Victa
TOPdesk Dashboard - ConfigMan by Victa
TOPdesk Dashboard - ConfigMan by Victa
TOPdesk Dashboard - ConfigMan by Victa

 

Over TOPdesk

TOPdesk is een eenvoudige service management oplossing voor IT-, FM- en HR-problemen.

TOPdesk is een SaaS oplossing op het gebied van servicemanagement, of ook wel eens ITSM genoemd. Met de service management oplossing van TOPdesk kunnen bedrijven eenvoudig binnenkomende meldingen beheren, workflows beheren en zicht houden op configuraties en assets.

Meer info over TOPdesk: www.topdesk.com

Qlik Elite Solution Provider
Victa is een ervaren en gecertificeerde Qlik Elite Solution Provider. Wij bieden u een compleet aanbod van Qlik professional services: Qlik-software, Qlik Cloud Hosting, Qlik consultancy, Qlik opleidingen en Qlik helpdesk. Hiermee heeft u als klant alle disciplines en dienstverlening m.b.t. Qlik bij één leverancier.
Victa Qlik Authorized training partner Victa Qlik Expertise partner Victa Qlik Elite Managed Services partner Victa Qlik OEM partner Victa Qlik Elite Solutions partner
Support
Bedrijf
ISO certificering
ISO 27001 en ISO 9001 certificeringen
Victa mag zich sinds begin 2019 officieel ISO 27001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering kunnen wij aantonen dat de processen op het gebied van informatiebeveiliging goed op orde zijn. Ook mag Victa zich sinds begin 2019 officieel ISO 9001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering hebben we een managementsysteem ontwikkeld voor kwaliteit.
Copyright © 2009 - Victa | Disclaimer | Privacy | Software-ULA | Sitemap | Werken bij Victa
Victa facebook Victa Linkedin Victa twitter Victa youtube Victa youtube Victa pinterest Victa google maps Victa mail