Qlik voor zorg - cure - Victa Qlik Solutions

Qlik per bedrijfstak

Qlik voor zorg – cure

Home » Qlik » Qlik per bedrijfstak » Qlik voor zorg – cure

Qlik voor gezondheidszorg

Business Intelligence in de zorg leidt tot betere patiëntenzorg en kostenbesparingen!

“De snelheid gecombineerd met de visuele dashboards, de associatieve mogelijkheden om data uit verschillende invalshoeken te analyseren en de eenvoud in het gebruik maakt dat de Qlik software onze verwachtingen heeft overtroffen.” – Slingeland Ziekenhuis

Zorgverleners worden continu geconfronteerd met stijgende kosten, lange omzetcycli, lang openstaande vorderingen en afschrijvingen op oninbare vorderingen. Het publiek vraagt om transparantie en verantwoording. De branche verschuift van beloning naar prestatie (P4P), diagnosegroepen (DRG) en persoonsgebonden zorgplannen (CDHP). Data in de verschillende ziekenhuissystemen moeten snel geïntegreerd en geanalyseerd kunnen worden.

Qlik Partner Expert - gezondheidszorg

Het financiële dashboard maakt de opbrengsten, personele kosten en materiële kosten inzichtelijk op verschillende niveaus, zoals per medisch specialisme, op clusterniveau, per verzekeraar en per DBC. Met het dashboard Personeel worden met behulp van de Qlik software zaken als FTE, ziekteverzuim en personeelsinzet inzichtelijk gemaakt.

Qlik software biedt de volgende voordelen

 • De organisatie kan dagelijks meten en sturen op KPI’s
 • ‘Business Discovery’ voor business analisten
 • Eenvoudig benchmarken en monitoren is mogelijk
 • Een kostenreductie is haalbaar door sterk verbeterd inzicht in de kosten versus de opbrengsten per DBC
 • Uw organisatie gaat denken in meetbare resultaten (SMART doelstellingen)

Met Qlik software haalt u de werkelijke waarde uit uw data

De kernkwaliteiten van Qlik zijn snelheid, visuele weergave, associatieve relaties en eenvoud. De eenvoud waarmee u met Qlik-applicaties kunt bouwen, de duidelijke weergave waarmee de data wordt gepresenteerd en de snelheid waarmee u aanpassingen kunt doorvoeren maakt de Qlik software uniek. De snelheid, gecombineerd met de visuele dashboards, de associatieve mogelijkheden om data uit verschillende invalshoeken te analyseren en de eenvoud in het gebruik maakt dat QlikView en Qlik Sense al uw verwachtingen overtreft.

Veel zorg instellingen gingen u voor

Onder meer het Slingeland Ziekenhuis, Westfriesgasthuis en vele andere ziekenhuizen maken tot volle tevredenheid gebruik van de door Victa opgeleverde rapportages en stuurgegevens. Victa heeft standaard oplossingen (dashboards) op onderstaande ERP systemen:

 • Chipsoft
 • Ultimo
 • SAP
 • TOPdesk
 • Microsoft Dynamics AX
 • Beaufort HR

Victa QlikView gezondheidszorg

Scherm met MAIL

Meer informatie over Qlik voor de gezondheidszorg?

Het kan zijn dat u ondanks de informatie op deze website nog vragen heeft of dat u meer informatie wilt. Vul onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Klantreferenties