Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn - Victa Qlik Solutions
Om je beter van dienst te zijn maakt Victa.nl gebruik van cookies. Klik om te Accepteren
Open het menu
sluit het menu

Klantreferenties

Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn

Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn vergroot financiële transparantie met Qlik

“Qlik maakt onze organisatie transparanter en effectiever. Met dezelfde middelen weten we nu op alle gebieden hoe de vlag erbij staat en sturen we snel bij. Ook beantwoorden we proactief de toenemende (interne en externe) vraag naar transparantie.”

Gertjan Lubbers, Bestuurslid en Directeur Financiën en Bedrijfsvoering, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn

Kernwoorden in de besturing bij Pels Rijcken zijn: Inzicht, aandacht en samenwerking. Qlik biedt de mogelijkheid snel te analyseren en uitkomsten snel met de organisatie te delen, om vervolgens samen tot verbeteringen te komen.

Hans Schuurman, Clustermanager Finance & Operations, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn

Kernwoorden in de besturing bij Pels Rijcken zijn: Inzicht, aandacht en samenwerking. Qlik biedt de mogelijkheid snel te analyseren en uitkomsten snel met de organisatie te delen, om vervolgens samen tot verbeteringen te komen.

Hans Schuurman, Clustermanager Finance & Operations, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn

Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn behoort tot de top tien van advocaten- en notarissenkantoren in Nederland. Vanuit het kantoor in Den Haag zetten ruim honderdveertig fee earners en negentig supportstaff medewerkers zich in voor optimale service- en dienstverlening. Tot de 35 partners behoort ook de landsadvocaat. Pels Rijcken biedt hoogwaardig juridisch maatwerk voor toonaangevende cliënten. Daartoe behoren ook de Staat, provincies en gemeenten. De organisatie rekent ook toezichthouders en grote (inter)nationale ondernemingen tot haar cliënten. Het bedrijf hanteert een sectorgerichte marktbenadering, waarbij de actualiteiten in elke sector op de voet gevolgd worden. Voor belangrijke thema’s worden speciale multidisciplinaire teams ingezet.

De markt van advocatuur en notariaat is de afgelopen jaren sterk veranderd. Automatisering, internet en insourcing door de cliënt, in combinatie met de grote vraag naar transparantie en druk op tarieven, maakt dat organisaties in deze markt er actief voor moeten zorgen dat de winstgevendheid van het kantoor op peil blijft. Gertjan Lubbers, Bestuurslid bij Pels Rijcken: “Het maken van voldoende winst in de advocatuur is niet langer vanzelfsprekend. Daarom moet elk kantoor haar processen, prijzen en marges voortdurend optimaliseren. Hans Schuurman, Clustermanager Finance & Operations voegt hieraan toe: “De efficiëntie van organisaties in onze branche kan worden verbeterd. Kernwoorden hierbij zijn: Inzicht, aandacht en samenwerken. Dat betekent: Goede stuurinformatie via verschillende invalshoeken en gezamenlijk het gesprek aangaan over financiële issues en de onderliggende oorzaken.”

Creatiever en efficiënter

Ook Pels Rijcken heeft haar organisatie onder de loep genomen. Gertjan Lubbers: “Bij mijn aantreden in september 2013 hebben we een reorganisatie van de supportstaff doorgevoerd. Het was ons doel om het kantoor, dat moest herstellen van deze reorganisatie, er na de operatie beter uit te laten komen. De oplossing lag hem niet alleen in “harder werken”. We moesten creatiever worden in hoe we dingen beter, sneller en efficiënter doen. Een onderdeel daarvan is de organisatie financiële transparantie te bieden in alle elementen van ons verdienmodel. Dit was voor ons de aanzet om te gaan zoeken naar een oplossing voor Data Discovery.”

Hans Schuurman: “Deze zoektocht zijn we begonnen met een shortlist van leveranciers die al in de advocatuur actief waren. Op basis van de voor ons belangrijkste criteria; snelheid, gebruikersvriendelijkheid, esthetica en prijs hebben we uiteindelijk gekozen voor het Visual Analytics platform van Qlik. Het platform van Qlik is zeer intuïtief en heeft bijna een Apple- achtige look en feel. Gertjan Lubbers voegt hieraan toe: “Qlik bleek easy-to-setup, easy-to-use en easy-toadapt. Als het onderliggende datamodel in orde is kun je zaken eenvoudig aanpassen.” Als implementatiepartner heeft Pels Rijcken gekozen voor Victa. “Victa had al ervaring met andere organisaties in de advocatuur, zij begrijpen daardoor onze cultuur, processen en verdienmodellen. Dat heeft veel voordelen.”

Download de volledige CaseStudy

Voor de volledige CaseStudy verwijzen wij u graag door naar digitale versie uitgegeven door Qlik:

Gerelateerd

  Solution Overview

  Bedrijfsnaam: Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn

  Branche: Juridische dienstverlening

  Functie: Financieel

  Land: Nederland

  Uitdaging:

  • Efficiëntie maximaliseren
  • Winstmodel inzichtelijk maken
  • Alle stakeholders in de organisatie financiële transparantie bieden
  • De gehele omzetketen analyseren
  • Snel samen zakelijke beslissingen nemen

  Oplossing:
  Het Visual Analytics platform van Qlik biedt inzicht en analysemogelijkheden in de gehele omzetketen. Deze inzichten worden ingezet om op basis van actuele, relevante data gefundeerde zakelijke beslissingen te nemen.

  Voordelen:

  • Direct inzicht in performance
  • Alle stakeholders, partners, de marketing- en de financiële afdeling hebben nu zelf toegang tot data
  • Selfservice model van QlikView zorgt ervoor dat iedereen data kan onderzoeken en analyseren
  • Winstmodel volledig inzichtelijk
  • Organisatie is nu transparanter voor medewerkers én klanten

  Data Source Systemen:
  Financiële systeem: Aderant
  Urenregistratie: Aderant

Victa Hengelo
Hengelo
Demmersweg 10
7556BN Hengelo
Nederland
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Wij helpen je graag
Laat maar horen!
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Verkoop: +31 (0)74- 3031900
Finance: +31 (0)74- 3031901
Servicedesk: +31 (0)74 – 3031902
Victa Assen
Assen
Spanjelaan 12
9403DP Assen
Nederland
Tel: +31 (0)592 – 749320
Victa Amsterdam
Amsterdam
Herengracht 448 – 450
1017 CA Amsterdam
Nederland
Tel: +31 (0)20 – 2051188
Victa Amsterdam
Amsterdam
Krijn Taconiskade 424
1087 HW Amsterdam
Nederland
Tel: +31 (0)20 – 2386030
Victa Germany
Germany
Duppelstrasse 17A
48599 Gronau
Deutschland
Tel: +49-32221095174
Algemeen: info@victa.de
Victa Aruba
Aruba
Paradera
Aruba
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Victa locatie
Binnenkort
Straatnaam 12
1234 VT Plaatsnaam
Nederland
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Qlik Sense gratis downloaden
Qlik Sense
eenvoudig in gebruik
Met Qlik Sense kunnen de mensen in uw organisatie eenvoudig data interactief visualiseren om beter en sneller de juiste beslissingen te nemen. Qlik Sense is een data-visualisatie applicatie waar iedereen op eenvoudige wijze gebruik van kan maken.
Victa Video Qlik Sense
Video
Qlik Sense demo
gratis
Victa Download Qlik Sense
Download
Gratis Qlik Sense
gratis
Victa workshop Qlik Sense
Workshop
Gratis Introductie
Victa Cloud Qlik Sense
Cloud
Qlik Sense Cloud
Qlik Elite Solution Provider
Victa is een ervaren en gecertificeerde Qlik Elite Solution Provider. Wij bieden u een compleet aanbod van Qlik professional services: Qlik-software, Qlik Cloud Hosting, Qlik consultancy, Qlik opleidingen en Qlik helpdesk. Hiermee heeft u als klant alle disciplines en dienstverlening m.b.t. Qlik bij één leverancier
Victa Qlik Authorized training partner Victa Qlik Elite Solutions partner Victa Qlik Elite Managed Services partner Victa Qlik OEM partner
Support
Bedrijf
Copyright @ 2018 Victa | Disclaimer | Privacy | Software-ULA | Sitemap | Werken bij Victa
Victa facebook Victa Linkedin Victa twitter Victa youtube Victa google maps Victa mail