Bouman GGZ - Victa Qlik Solutions

Klantreferenties

Bouman GGZ

Bouman GGZ is door QlikView verslaafd aan “klikken”

Bouman GGZ is met ruim 850 medewerkers de grootste instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Nederland, gespecialiseerd in verslavings-psychiatrie. De instelling verleent haar diensten op meer dan vijftig locaties in de regio Zuid-Holland-Zuid. Behalve met de behandeling van verslaafden houdt zij zich ook bezig met voorlichting over de gevaren van drugs- en overmatig alcoholgebruik.

Het grootste voordeel van QlikView is dat leidinggevende nu op elk gewenst moment inzage hebben in actuele stuurinformatie.

Kees Schenkels,Hoofd ICT, Bouman GGZ

Het grootste voordeel van QlikView is dat leidinggevende nu op elk gewenst moment inzage hebben in actuele stuurinformatie.

Kees Schenkels,Hoofd ICT, Bouman GGZ

Bouman GGZ is met ruim 850 medewerkers de grootste instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Nederland, gespecialiseerd in verslavingspsychiatrie. De instelling verleent haar diensten op meer dan vijftig locaties in de regio Zuid-Holland- Zuid, verspreid over de gemeenten Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Dordrecht, Leerdam, Gorinchem en Spijkenisse. Behalve met de behandeling van verslaafden houdt zij zich ook bezig met voorlichting over de gevaren van drugs- en overmatig alcoholgebruik.

bouman

Verzuiling

Bouman GGZ kampte eind 2005 meteen sterk verzuilde informatie-huishouding. “De afdelingen Planning & Control en Financiën leverden leidinggevendendie daarom vroegen informatievanuit ons financiële systeem (Decade).

De afdeling Personeel & Organisatie leverde data vanuit ons HRM-systeem (Beaufort) en de af-deling Zorginformatie data vanuit ons zorgsysteem (User). Iedere afdeling deed dat op haar eigen wijze, met haar eigen gereedschap: Excel, Cognos of Oracle. Na een paar dagen kregen de leidinggevenden dan een papieren afdruk of een Excel-sheet met de gevraagde informatie. Al met al geen toonbeeld van efficiency en klantvriendelijkheid,” zegt Kees Schenkels, Hoofd van de afdeling ICT.

“Daarnaast groeide de behoefte om de gegevens uit de drie systemen met elkaar te combineren. Personele financiële en productiegegevens hebben vaak van alles met elkaar te maken. Die wil het management dan ook gecombineerd zien. En dat was niet mogelijk: iedereen opereerde vanuit zijn eigen zuil.” Die twee factoren, de behoefte aan geïntegreerde informatie én de behoefte aan een efficiëntere vorm van informeren, waren de redenen om begin 2006 naar een BI-oplossing voor héél Bouman op zoek te gaan. “Omdat we veel met Oracle werkten, hebben we eerst een pilot met Oracletools gedaan. Helaas bleek het nog behoorlijk ingewikkeld om daarmee de benodigde gegevens uit de bronsystemen bij elkaar te zoeken en op een prettige manier te tonen. Ik ben mij toen verder gaan oriënteren, onder andere via het internet, waar ik op de QlikTech-site stuitte. Wat me daar erg aansprak, was de mogelijkheid om online kennis te maken met QlikView, zelfs als je nog geen klant bent.

Download de volledige CaseStudy

Voor de volledige CaseStudy verwijzen wij u graag door naar digitale versie uitgegeven door Qlik:

Gerelateerd

  In het kort

  Bouman GGZ
  Grootste instelling voor geestelijke gezondheidszorg gespecialiseerd in verslavingspsychiatrie in Nederland.

  Sector
  Gezondheidszorg

  Afdeling
  Executive management, Operations, Financiën, Personeels-zaken

  Locatie
  Nederland

  Uitdagingen

  • Informatie destilleren uit de drie belangrijkste bedrijfssystemen
  • Efficiency verhogen om zorg betaalbaar te houden
  • Real-time stuurinformatie genereren voor leidinggevenden

  Oplossing
  Bouman GGZ heeft in 2 weken tijd QlikView geïmplementeerd voor 30 medewerkers. Met QlikView kan Bouman GGZ nu razendsnel analyses maken van patiënten, personeel en financiën ter verbetering van de zorgverlening. Doordat leidinggevenden direct toegang hebben tot actuele informatie, kunnen ze beter gefundeerde beslissingen nemen. QlikView Server stelt de organisatie in staat om op een eenvoudige en veilige manier enorme datavolumes (tot één miljard records) te manipuleren.

  Voordelen

  • Biedt datawarehouse en BI in één oplossing
  • Doorbreekt de verzuiling binnen de organisatie
  • Ontlast de ondersteunende afdelingen en verhoogt de efficiency
  • Voorziet het management van actuele Informatie

  Bronsystemen
  Application: Beaufort, Decade, User
  DW / BI: Cognos, Oracle BI
  Database: Oracle, Excel
  Hardware: HP Proliant