Qlik Sense voor Mobile - Victa Business Intelligence
2
nieuws op
Linkedin
Open het menu
sluit het menu
Qlik Sense Responsive
Een Qlik Sense omgeving vanuit de Desktop versie of Qlik Sense Saas / Business oplossing in de Cloud is redelijk! responsive. De objecten worden op een mobile weergeven. Alleen het 'normaal" weergeven op een mobile of tablet is anno 2020 niet meer genoeg. Voor optimaal gebruik wil je de gebruiksvriendelijkheid (Usability) zelf opbouwen, vergroten en elementen die niet relevant zijn weglaten. Of misschien wil je op Qlik Sense mobiel juist de filters verkleinen naar alleen jaren of KPI waarden. Dit kan wanneer je Qlik Sense mobile echt toepast in een zogenoemde Mashup.

In de video zie je hoe een mashup oftwel een webversie van Qlik Sense reageert op het vergroten en verkleinen van je scherm/device. Het is niet alleen rekken en strekken maar ook slim omgaan met ruimtes en de rust behouden zodat data goed leesbaar blijft. Daarnaast is het soms beter om blokken die naast elkaar staan op een mobile onder elkaar te zetten. Zo zijn er nog heel veel onderdelen die je kan aanpassen in een mashup zodat Qlik Sense reponsive werkt.
Qlik Sense op meerdere devices
Een mashup is standaard te benaderen via een URL en is geschikt voor alle webbrowsers. Een voordeel van een mashup ten opzichte van de standaard functionaliteit van Qlik Sense is dat we de vormgeving en hoe de applicatie schaalt (responsive) volledig kunnen sturen en bepalen. Uiteindelijk is dit voor de meeste toepassingen handiger en zul je echt goed uitziende web applicaties het liefst altijd een mashup willen maken.

Qlik Sense Mobile-app: open Qlik Sense op uw mobile
De Qlik Sense Mobile-app maakt verbinding met een Qlik Sense Enterprise-server. Als u verbonden bent, kunt u Qlik Sense-apps en -mashups weergeven die uw beheerder beschikbaar heeft gesteld aan u. Het voordeel van de Qlik Sense Mobile-app is dat er ook offline gewerkt kan worden wat inhoudt dat u Qlik Sense-apps op uw mobiele apparaat kunt downloaden, zodat u ze kunt gebruiken als u niet verbonden bent.

Download Qlik Sense Mobile-app
De Qlik Sense Mobile-app is te downloaden vauit de Apple App Store of Google Play Store.

Downloaden uit de App Store
Downloaden uit de App Store

Om gebruik te kunnen maken van de Qlik Sense Mobile-app is het noodzakelijk dat u of uw organisatie een Qlik Sense Enterprise (server) heeft draaien en dat er een verbinding mogelijk is naar deze server. Het is gebruikelijk dat mobile apps voor uw organisatie beschikbaar zijn op een seperate webserver of via een beveiligde VPN verbinding. U stelt uw mobile device dus eerst in met een vertrouwde VPN naar uw bedrijfsnetwerk. Neem contact op met de Qlik Sense systeembeheerder voor instructies om uw Qlik Sense Mobile-app te verbinden met uw Qlik Sense Enterprise server.

Systeemvereisten voor de Qlik Sense Mobile-app: Systeemvereisten voor Qlik Sense
Meer weten over Qlik Sense voor Mobile?
Wilt u graag meer informatie omtrent Qlik Sense voor mobiele toepassingen? Neem dan contact op met onze graphical engineering afdeling en laat u informeren over de mogelijkheden doe Victa kan bieden. Vul het contactformulier in of stuur een mail naar marketing@victa.nl.
Ik help u graag
Hebt u meer behoefte aan een persoonlijk gesprek over Qlik Sense voor Mobile dan kunt u bellen naar 074 – 2915208.

Wietske Striekwold
Office Manager
074 – 2915208
ws@victa.nl
Neem contact op met Wietske Striekwold
Qlik Elite Solution Provider
Victa is een ervaren en gecertificeerde Qlik Elite Solution Provider. Wij bieden u een compleet aanbod van Qlik professional services: Qlik-software, Qlik Cloud Hosting, Qlik consultancy, Qlik opleidingen en Qlik helpdesk. Hiermee heeft u als klant alle disciplines en dienstverlening m.b.t. Qlik bij één leverancier.
Victa Qlik Authorized training partner Victa Qlik Expertise partner Victa Qlik Elite Managed Services partner Victa Qlik OEM partner Victa Qlik Elite Solutions partner
Support
Bedrijf
ISO certificering
ISO 27001 en ISO 9001 certificeringen
Victa mag zich sinds begin 2019 officieel ISO 27001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering kunnen wij aantonen dat de processen op het gebied van informatiebeveiliging goed op orde zijn. Ook mag Victa zich sinds begin 2019 officieel ISO 9001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering hebben we een managementsysteem ontwikkeld voor kwaliteit.
Copyright © 2009 - Victa | Disclaimer | Privacy | Software-ULA | Sitemap | Werken bij Victa
Victa facebook Victa Linkedin Victa twitter Victa youtube Victa youtube Victa pinterest Victa google maps Victa mail