Nieuwe Qlik Sense Release - Victa Business Intelligence
2
nieuws op
Linkedin
Zoeken
Generic filters
Filter by Categorieën
Qlik
nieuwsNieuws
Werken bij VictaWerken bij Victa
Support VictaSupport
Contact Victa074 – 2915208
Open het menu
sluit het menu
Qlik Sense September 2020 - What's New?
De September releases van Qlik zijn uitgebracht! Zo is ook Qlik Sense, het data visualisatie en analyse platform voorzien van nieuwe functionaliteiten en verbeteringen.

Allereerst een aantal subtiele veranderingen aan de gebruikers interface die op het eerste gezicht niet eens opvallen.

- Er is een nieuwe table-layout-view beschikbaar in de Hub, waardoor Qlik Sense apps overzichtelijk in een tabel worden gepresenteerd. Hierin zijn de app-naam, omschrijving en laatste reload datum zichtbaar. Voor gepubliceerde apps is tevens de eigenaar en datum/ tijd van publiceren inzichtelijk. De kolommen zijn te sorteren door te klikken op de headers van de tabel.

Qlik Sense nieuwe table-layout-view
- De oranje highlight kleur is in de September release gewijzigd naar groen. Dit wil zeggen dat geselecteerde en actieve knoppen en geselecteerde objecten in de sheet editor nu een groene rand krijgen.
- De optie om hover-icons uit te schakelen. Beschikbaar in de app-opties om het menu voor de volledige app uit te schakelen of op object niveau onder Uiterlijk -> Algemeen Qlik Sense
- De uitleg en omschrijvingen, zichtbaar tijdens het creëren van visualisaties zijn verbeterd om gebruikers een betere ervaring te bieden.

Qlik Sense Dimensies
Vernieuwde visualisaties
Verbeterde referentielijnen
Het is nu mogelijk om referentielijnen toe te voegen op basis van de dimensie in lijn- en staafdiagrammen. Nuttig voor het tonen van invloedrijke gebeurtenissen langs een op tijd gebaseerde dimensie of om een dimensiewaarde extra attentiewaarde te geven.

In zowel dimensie als op meting gebaseerde referentielijnen zijn formaterings opties toegevoegd die het mogelijk maken om alleen het label of de waarde te tonen of zelfs geen van beide. Het toevoegen van context aan visualisaties is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Formateringen

Animeer uw data
Het Animator object dat al bekend was uit de Qlik GeoAnalytics bundel is nu beschikbaar in Qlik Sense. Wandel door de verschillende waarden in een dimensie of laat het verhaal achter de data zich als een film ontvouwen. Klik op afspelen en bekijk hoe uw visualisaties van dag tot dag of maand tot maand veranderen of gebruik de slider om gemakkelijk en snel één waarde te kiezen.


Overige functionaliteit in visualisaties
- Frequentieteller in Filtervakken. Toon de frequentie in Filtervakken. Zowel relative als absolute waardes zijn beschikbaar.
- Randen van containerobjecten kunnen uitgezet worden.
- Betere sorteeropties in Sankey charts
- Knopinfo (tooltip) nu ook beschikbaar in Bullet charts

Getalnotatie in master Metingen
Last but not least is het vanaf de September 2020 release mogelijk om de getalnotatie per meting vast te leggen in de Masteritems. De gebruikelijke notaties (Getal, Geld, Datum, Duur) zijn beschikbaar, naast de mogelijkheid om handmatig een aangepaste notatie in te vullen. Op objectniveau kan de getalnotatie overschreven worden indien de notatie anders dient te zijn.

Getalnotatie
Wilt u meer weten? Neem contact op!
Wij helpen u graag met vragen en informatie over Qlik Sense Release Sept' 2020. Vul onderstaande vragen in en wij beantwoorden deze graag. Onze Business Intelligence experts helpen u graag verder.
Ik help u graag
Hebt u meer behoefte aan een persoonlijk gesprek over Qlik Sense Release Sept' 2020 dan kunt u bellen naar 074 – 2915208.

Wietske Striekwold
Office Manager
074 – 2915208
ws@victa.nl
Neem contact op met Wietske Striekwold
Qlik Elite Solution Provider
Victa is een ervaren en gecertificeerde Qlik Elite Solution Provider. Wij bieden u een compleet aanbod van Qlik professional services: Qlik-software, Qlik Cloud Hosting, Qlik consultancy, Qlik opleidingen en Qlik helpdesk. Hiermee heeft u als klant alle disciplines en dienstverlening m.b.t. Qlik bij één leverancier.
Victa Qlik Authorized training partner Victa Qlik Expertise partner Victa Qlik Elite Managed Services partner Victa Qlik OEM partner Victa Qlik Elite Solutions partner
Support
Bedrijf
ISO certificering
ISO 27001 en ISO 9001 certificeringen
Victa mag zich sinds begin 2019 officieel ISO 27001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering kunnen wij aantonen dat de processen op het gebied van informatiebeveiliging goed op orde zijn. Ook mag Victa zich sinds begin 2019 officieel ISO 9001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering hebben we een managementsysteem ontwikkeld voor kwaliteit.
Copyright © 2009 - Victa | Disclaimer | Privacy | Software-ULA | Sitemap | Werken bij Victa
Victa facebook Victa Linkedin Victa twitter Victa youtube Victa youtube Victa google maps Victa mail