2
nieuws op
Linkedin
Zoeken
Generic filters
Filter by Categorieën
Qlik
nieuwsNieuws
Werken bij VictaWerken bij Victa
Support VictaSupport
Open het menu
sluit het menu

Over Qlik

Het Qlik-product is ontwikkeld om direct bedrijfs-antwoorden op te leveren

Home » Partners » Techpartners » Over Qlik

Het QlikView-product is ontwikkeld om direct bedrijfs-antwoorden op te leveren

Qlik was de eerste in de in-memory Business Intelligence-branche die inzag dat zinvolle analyses thuishoren in de handen van de gebruikers die de informatie nodig hebben. Het QlikView-product stelt gebruikers in staat hun gegevens zonder beperkingen eenvoudig te laten doorzoeken.

Qlik is opgericht in 1993 als een consultancy bedrijf. Het kantoor was gevestigd aan het Ideon in Lund, Zweden, op een van de oudste wetenschapsparken in de wereld. Een van de eerste taken van de oprichters was het ontwikkelen van een tool voor het analyseren van multi-dimensionele data. Vanaf het eerste moment dat deze consultancy uitdaging opgelost was, merkten de oprichters dat het analyseren vanuit diverse bronnen een algemeen probleem voor veel bedrijven was, en nog steeds is. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van AQLTM (Assosiative Query Logic), een methode welke het mogelijk maakte om data te laden en te combineren vanuit diverse databases. AQL werd gepatenteerd in 1994.

QlikView is de naam van de software die werd verbonden op basis van dit patent. Nadat het patent was aangevraagd, werd in 1997 versie 3.15 op de markt gebracht die als standaardprogramma op een PC kon worden geïnstalleerd. Het bedrijf had in 1994 wereldwijd meer dan 1500 klanten. In 1994 werd het bedrijf dan ook verwelkomd als een bijzonder succesvolle, Zweedse software-producent. Maar toen moest er een besluit worden genomen. Was QlikView een typisch Scandinavisch of een wereldwijd fenomeen? Eind 1994 deden Accel Partners en Jerusalem Venture Partners, ’s werelds voornaamste venture capitalists, een investering door QlikView wereldwijd te lanceren. Sinds 1994 is het bedrijf heel snel gegroeid. Momenteel heeft QlikView meer dan 504.000 gebruikers in 95 landen en ruim 10.000 klanten. Het bedrijf groeit met gemiddeld 14 klanten per dag.

QlikView 8 is in mei 2007 op de markt gebracht. Qlik wordt vandaag niet alleen erkend als de toonaangevende producent van de nieuwe generatie BI-oplossingen, maar is volgens IDC ook al twee achtereenvolgende jaren (2004-2006) het snelst groeiende BI-softwarebedrijf ter wereld. Qlik’s omzet stijgt jaarlijks met 80%.

Folder: Productfamilie

Qlik Elite Solution Provider
Victa is een ervaren en gecertificeerde Qlik Elite Solution Provider. Wij bieden u een compleet aanbod van Qlik professional services: Qlik-software, Qlik Cloud Hosting, Qlik consultancy, Qlik opleidingen en Qlik helpdesk. Hiermee heeft u als klant alle disciplines en dienstverlening m.b.t. Qlik bij één leverancier.
Victa Qlik Authorized training partner Victa Qlik Expertise partner Victa Qlik Elite Managed Services partner Victa Qlik OEM partner Victa Qlik Elite Solutions partner
Support
Bedrijf
ISO certificering
ISO 27001 en ISO 9001 certificeringen
Victa mag zich sinds begin 2019 officieel ISO 27001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering kunnen wij aantonen dat de processen op het gebied van informatiebeveiliging goed op orde zijn. Ook mag Victa zich sinds begin 2019 officieel ISO 9001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering hebben we een managementsysteem ontwikkeld voor kwaliteit.
Copyright © 2009 - Victa | Disclaimer | Privacy | Software-ULA | Sitemap | Werken bij Victa
Victa facebook Victa Linkedin Victa twitter Victa youtube Victa youtube Victa pinterest Victa google maps Victa mail