volg via
Linkedin
Zoeken
Generic filters
Filter by Categorieën
Nieuws
Zoeken
Generic filters
Filter by Categorieën
Nieuws
Zoeken
Victa GmbHDeutsch
download Power BIPower BI
Werken bij VictaWerken bij Victa
Support VictaSupport
Contact Victa074 – 2915208
Open het menu
sluit het menu
Twence
Twence legt met Qlik®Sense een stevige fundering voor het digitale datatijdperk.

Home » Klantreferenties » Twence

“Het belangrijkste rendement op onze investering in Qlik Sense is dat iedereen weer over dezelfde data praat. Op analytisch gebied is er transparantie en beschikken we over actiegerichte inzichten. Dit is niet in geld uit te drukken, dit is onbetaalbaar.”
– Herman Slaghuis, IT Manager, Twence

Het belangrijkste rendement op onze investering in Qlik Sense is dat iedereen weer over dezelfde data praat. Op analytisch gebied is er transparantie en beschikken we over actiegerichte inzichten. Dit is niet in geld uit te drukken, dit is onbetaalbaar.

Herman Slaghuis, IT Manager, Twence

Het belangrijkste rendement op onze investering in Qlik Sense is dat iedereen weer over dezelfde data praat. Op analytisch gebied is er transparantie en beschikken we over actiegerichte inzichten. Dit is niet in geld uit te drukken, dit is onbetaalbaar.

Herman Slaghuis, IT Manager, Twence

BALR.

Twence is een afvalwerker in Oost-Nederland.

Het bedrijf heeft zich sinds 1986 ontwikkeld tot een belangrijke speler op het gebied van de circulaire economie door het terugwinnen van grondstoffen en het produceren van energie uit niet-fossiele bronnen voor klanten in Nederland, Duitsland en Engeland. Hiermee wordt een forse bijdrage geleverd aan de besparing op het gebruik van fossiele brandstoffen en daarmee het vermijden van de uitstoot van C02. Zo levert het bedrijf duurzame elektriciteit aan 147.000 huishoudens, warmte voor 498000 huishoudens en vermijd het jaarlijks 323.000 ton CO2-uitstoot.

Seeing was believing

De organisatie werkt al jarenlang met de software van Qlik. Na een ‘seeing is believing’ sessie, waarbij voor een kleine eenmalige investering in 2 dagen een rapportage- en analyseomgeving werd ingericht, werd QlikView in de hele organisatie gebruikt voor rapportages. Herman Slaghuis, IT manager bij Twence: “Deze rapporten gaven zoveel informatie, en iedereen was zo enthousiast, dat er eigenlijk een soort wildgroei aan QlikView-rapportages ontstond. Dit werd voor ons onoverzichtelijk en omdat elke afdeling zijn eigen rapportage, met zijn eigen data, had ontwikkeld, ontstonden er alsnog verschillende waarheden. We wilden zeker verder met de software van Qlik, maar dit moest op een meer gecontroleerde wijze.”

De fundering versterken

Begin 2018 heeft het bedrijf een senior business analist aangeworven, Stef Haverkate. Samen met de IT-afdeling is hij aan de slag gegaan om de wildgroei aan rapportages te reorganiseren en te werken aan ‘één bron van de waarheid’. Dit is ook het moment dat Victa, een Qlik Elite partner, in beeld kwam. Stef Haverkate: “Ik kende Victa al vanuit mijn vorige werkgever, waar zij echt bewezen hebben te ontzorgen als het gaat om informatievoorziening via innovatieve dashboards. Omdat wij een compleet nieuwe omgeving wilden ontwikkelen wilden we dit gelijk goed doen. Niet alleen kijken naar de achterkant, dus de datamodellering, maar ook naar de voorkant. We wilden onze gebruikers een selfservice omgeving voor rapportages en analyses bieden, die er grafisch gelikt uitziet en op meerdere devices gebruikt kon worden. We kozen ervoor om over te stappen naar Qlik Sense, het platform van de toekomst…

Download de volledige CaseStudy
Voor de volledige CaseStudy verwijzen wij u graag door naar digitale versie uitgegeven door Qlik:

 • Door dit formulier in te sturen gaat u ermee akkoord dat wij via e-mails en/of telefonisch contact met u opnemen.  Wilt u niet op de hoogte gehouden worden dan kunt u een e-mail sturen naar privacy@victa.nl waarna wij u uit onze databases verwijderen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Wij zullen derhalve uw persoonlijke gegevens zorgvuldig beschermen en deze nooit aan derden beschikbaar stellen. Lees hier alles over ons Privacybeleid en Cookiebeleid.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerd

  Solution Overview

  Branche: Energie & utilities

  Functie: IT, Operatie, Sales, Finance, Supply Chain, Marketing

  Regio: Nederland

  Uitdaging:

  • Consolidatie van een wildgroei aan rapportages
  • Systematisch model voor datamodellering introduceren
  • Eenvoudiger autoriseren
  • Selfservice BI voor de hele organisatie

  Oplossing:
  De organisatie is overgestapt van QlikView naar Qlik Sense en hebben deze nieuwe omgeving vanaf dag een ingericht voor groei.

  Voordelen:

  • Eén bron van de waarheid voor alle medewerkers
  • Betere controle over wie tot welke data toegang heeft (autorisaties)
  • Hogere klanttevredenheid omdat klantrapportages via een portal inzichtelijk zijn
  • Visueel aantrekkelijkere rapportage- en analyseomgeving die uitnodigt tot verdere verkenning
  • IT bespaart headcount aan het samenstellen van handmatige rapportages en het consolideren van data uit SAP naar Excel-rapportages

  Partner: Victa | www.victa.nl

Victa Hengelo
Hengelo
Demmersweg 10
7556BN Hengelo
Nederland
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Wij helpen je graag
Laat maar horen!
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Verkoop: +31 (0)74- 3031900
Finance: +31 (0)74- 3031901
Servicedesk: +31 (0)74 – 3031902
Victa Assen
Assen
Spanjelaan 12
9403DP Assen
Nederland
Tel: +31 (0)592 – 749320
Victa Amsterdam
Amsterdam
Herengracht 448 – 450
1017 CA Amsterdam
Nederland
Tel: +31 (0)20 – 2051188
Victa Amsterdam
Amsterdam
Krijn Taconiskade 424
1087 HW Amsterdam
Nederland
Tel: +31 (0)20 – 2386030
Victa Germany
Germany
Enschedestrasse 14
48529 Nordhorn
Deutschland
Tel: +49-32221095174
Algemeen: info@victa.de
Victa Aruba
Aruba
Paradera
Aruba
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Victa locatie
Binnenkort
Straatnaam 12
1234 VT Plaatsnaam
Nederland
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Qlik Sense gratis downloaden
Qlik Sense
eenvoudig in gebruik
Met Qlik Sense kunnen de mensen in uw organisatie eenvoudig data interactief visualiseren om beter en sneller de juiste beslissingen te nemen. Qlik Sense is een data-visualisatie applicatie waar iedereen op eenvoudige wijze gebruik van kan maken.
Victa Video Qlik Sense
Video
Qlik Sense demo
gratis
Victa Download Qlik Sense
Download
Gratis Qlik Sense
gratis
Victa workshop Qlik Sense
Workshop
Gratis Introductie
Victa Cloud Qlik Sense
Cloud
Qlik Sense Cloud
Qlik Elite Solution Provider
Victa is een ervaren en gecertificeerde Qlik Elite Solution Provider. Wij bieden u een compleet aanbod van Qlik professional services: Qlik-software, Qlik Cloud Hosting, Qlik consultancy, Qlik opleidingen en Qlik helpdesk. Hiermee heeft u als klant alle disciplines en dienstverlening m.b.t. Qlik bij één leverancier.
Victa Qlik Authorized training partner Victa Qlik Expertise partner Victa Qlik Elite Managed Services partner Victa Qlik OEM partner Victa Qlik Elite Solutions partner
Support
Bedrijf
ISO certificering
ISO 27001 en ISO 9001 certificeringen
Victa mag zich sinds begin 2019 officieel ISO 27001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering kunnen wij aantonen dat de processen op het gebied van informatiebeveiliging goed op orde zijn. Ook mag Victa zich sinds begin 2019 officieel ISO 9001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering hebben we een managementsysteem ontwikkeld voor kwaliteit.
Copyright © 2009 - Victa | Disclaimer | Privacy | Software-ULA | Sitemap | Werken bij Victa
Victa facebook Victa Linkedin Victa twitter Victa youtube Victa youtube Victa google maps Victa mail