volg via
Linkedin
Zoeken
Generic filters
Filter by Categorieën
Nieuws
Zoeken
Generic filters
Filter by Categorieën
Nieuws
Zoeken
Victa GmbHDeutsch
download Qlik SenseDownload Qlik Sense
Werken bij VictaWerken bij Victa
Support VictaSupport
Contact Victa074 – 2915208
Open het menu
sluit het menu
Slingeland Ziekenhuis
Qlikview stelt het Slingeland Ziekenhuis in staat om snel te anticiperen op de veranderende zorgmarkt

Home » Klantreferenties » Slingeland Ziekenhuis

Anderhalve week om QlikView dashboards met alle gewenste analyse- en rapportagemogelijkheden te ontwikkelen voor zes cruciale resultaatgebieden binnen het ziekenhuis noem ik indrukwekkend.

Steven Drevers, Financieel Directeur, Slingeland Ziekenhuis

Anderhalve week om QlikView dashboards met alle gewenste analyse- en rapportagemogelijkheden te ontwikkelen voor zes cruciale resultaatgebieden binnen het ziekenhuis noem ik indrukwekkend.

Steven Drevers, Financieel Directeur, Slingeland Ziekenhuis

In het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem staan zo’n 1.600 vaste medewerkers voortdurend klaar om patiënten kwalitatief hoogwaardige zorg te verlenen. Het ziekenhuis vervult met 348 bedden een regiofunctie in de Achterhoek. Bijna alle medische specialismen zijn vertegenwoordigd en er zijn medische opleidingen voor interne geneeskunde, chirurgie, klinische psychologie en de tropenopleiding heelkunde. Door het bieden van een goede patiëntbeleving en het optimaliseren van de toegangstijden (wachttijden) is het ziekenhuis de laatste jaren in marktaandeel gegroeid.

De Nederlandse gezondheidszorg ondergaat de laatste jaren ingrijpende veranderingen. Deze zijn gerelateerd aan het gedeeltelijk vrijgeven van de ziekenhuismarkt. Zo wordt er sinds de invoering van de DBC-systematiek (Diagnose Behandel Combinatie) bekeken voor welke zorg er vrije prijzen kunnen gaan gelden en welke onderdelen gebudgetteerd blijven.

Per 1 januari 2008 is ook het zogenaamde bouwregime geleidelijk afgeschaft. Dit houdt in dat ziekenhuizen als het Slingeland ziekenhuis na verloop van tijd geen vaste bedragen meer ontvangen – ongeacht de geleverde zorg – voor het in gebruik hebben van de gebouwen. Steven Drevers, Managing Director Planning & Control: “Alle veranderingen in de zorg hebben tot doel de kwaliteit te verbeteren, zorg dichter bij de markt te brengen en kostenbesparingen te realiseren. Wij ondersteunen dit volledig en hebben medio 2010 besloten om onze eigen interne organisatie te reorganiseren om beter in te spelen op deze veranderende markt. Onderdeel van deze reorganisatie werd het onderwerp management informatie, mede geïnitieerd door onze accountant die in hun management letter stelden dat onze organisatie teveel werd gestuurd middels losse overzichten.”

Download de volledige CaseStudy

Voor de volledige CaseStudy verwijzen wij u graag door naar digitale versie uitgegeven door Qlik:

CS-Slingeland_min

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij respecteren uw Privacy en zullen uw gegevens niet delen. Wij willen u erop wijzen dat u, door het invullen en versturen van uw persoonlijke gegevens via dit registratieformulier, ermee instemt dat u electronische berichten en andere communicatie van Victa ontvangt.

Gerelateerd

  Solution Overview

  Slingeland Ziekenhuis
  Het Slingeland Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis en vervult een regiofunctie in de Achterhoek. Het ziekenhuis beschikt over 348 bedden en telt ruim 1.600 vaste medewerkers.

  Branche: Gezondheidszorg

  Functie: Executive, Operations, Finance, Human Resources

  Land: Nederland

  Uitdagingen:

  • Vervangen van losse rapportage-oplossingen
  • Snel ad hoc vragen kunnen beantwoorden
  • Na een reorganisatie kunnen sturen op KPI’s

  Oplossing:
  Het Slingeland Ziekenhuis implementeerde dashboards voor rapportage & analyse op de volgende gebieden: Financieel, Personeel, Klant & Markt, Proces en Kwaliteit & Veiligheid

  Voordelen:

  • Dagelijks meten op KPIs
  • Business Discovery voor business analisten
  • Benchmarken is mogelijk om snel bij te sturen waar noodzakelijk
  • Kostenreductie door verhoging efficiëntie

  Data Source Systemen:
  Applicatie en datawarehouse: InfoReports
  Database: SQLServer
  QlikView: QlikView 11

Slingeland Ziekenhuis werkt resultaatgericht met QlikView. Business Discovery zorgt voor meetbare resultaten in de zorg.

Hoofddorp, 17 september 2012 − Qlik (NASDAQ: QLIK), specialist in Business Discovery – user-driven Business Intelligence, maakt bekend dat het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem heeft gekozen voor het QlikView Business Discovery platform om beter te kunnen sturen op KPI’s en een totaaloverzicht van haar cijfers te krijgen.

Slingeland Ziekenhuis

Het Slingeland Ziekenhuis krijgt met QlikView onder andere meer inzicht in haar kosten, van patiënt tot personeelslid, en kan daarnaast de resultaten kwantificeerbaar maken. Dankzij het verbeterde overzicht is onder andere het ziekteverzuim gedaald en is de dienstverlening aan patiënten transparanter. Victa, partner van Qlik, verzorgde de implementatie en uitrol van QlikView.

Visueel inzicht

“De diagnose behandel combinatie (dbc)-productstructuur biedt zorgverleners ruimte om gedifferentieerde zorg te verlenen, hierdoor kiezen meer en meer patiënten uit verschillende ziekenhuizen”, aldus Steven Drevers, Managing Director Planning & Control bij het Slingeland Ziekenhuis. “Dit betekent dat we door patiënten en zorgverzekeraars worden afgerekend op resultaten. De aansturing hierop was bij ons nog niet overzichtelijk genoeg. Daarom hadden wij behoefte aan visuele dashboards. Het dwingt ons te kiezen uit een beperkt aantal resultaten en brengt daarmee focus aan in de aansturing. De resultaten op het gebied van ligduur van patiënten in het ziekenhuis is hiervan een goed voorbeeld. Door daling van de ligduur is het Slingeland Ziekenhuis in staat geweest om 5 procent meer patiënten op te nemen zonder uit te breiden. De snelheid, gecombineerd met visuele dashboards waarmee we data uit verschillende bronnen kunnen analyseren, maakt dat QlikView onze verwachtingen heeft overtroffen.”

Victa Hengelo
Hengelo
Demmersweg 10
7556BN Hengelo
Nederland
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Wij helpen je graag
Laat maar horen!
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Verkoop: +31 (0)74- 3031900
Finance: +31 (0)74- 3031901
Servicedesk: +31 (0)74 – 3031902
Victa Assen
Assen
Spanjelaan 12
9403DP Assen
Nederland
Tel: +31 (0)592 – 749320
Victa Amsterdam
Amsterdam
Herengracht 448 – 450
1017 CA Amsterdam
Nederland
Tel: +31 (0)20 – 2051188
Victa Amsterdam
Amsterdam
Krijn Taconiskade 424
1087 HW Amsterdam
Nederland
Tel: +31 (0)20 – 2386030
Victa Germany
Germany
Duppelstrasse 17A
48599 Gronau
Deutschland
Tel: +49-32221095174
Algemeen: info@victa.de
Victa Aruba
Aruba
Paradera
Aruba
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Victa locatie
Binnenkort
Straatnaam 12
1234 VT Plaatsnaam
Nederland
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Qlik Sense gratis downloaden
Qlik Sense
eenvoudig in gebruik
Met Qlik Sense kunnen de mensen in uw organisatie eenvoudig data interactief visualiseren om beter en sneller de juiste beslissingen te nemen. Qlik Sense is een data-visualisatie applicatie waar iedereen op eenvoudige wijze gebruik van kan maken.
Victa Video Qlik Sense
Video
Qlik Sense demo
gratis
Victa Download Qlik Sense
Download
Gratis Qlik Sense
gratis
Victa workshop Qlik Sense
Workshop
Gratis Introductie
Victa Cloud Qlik Sense
Cloud
Qlik Sense Cloud
Qlik Elite Solution Provider
Victa is een ervaren en gecertificeerde Qlik Elite Solution Provider. Wij bieden u een compleet aanbod van Qlik professional services: Qlik-software, Qlik Cloud Hosting, Qlik consultancy, Qlik opleidingen en Qlik helpdesk. Hiermee heeft u als klant alle disciplines en dienstverlening m.b.t. Qlik bij één leverancier.
Victa Qlik Authorized training partner Victa Qlik Expertise partner Victa Qlik Elite Managed Services partner Victa Qlik OEM partner Victa Qlik Elite Solutions partner
Support
Bedrijf
ISO certificering
ISO 27001 en ISO 9001 certificeringen
Victa mag zich sinds begin 2019 officieel ISO 27001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering kunnen wij aantonen dat de processen op het gebied van informatiebeveiliging goed op orde zijn. Ook mag Victa zich sinds begin 2019 officieel ISO 9001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering hebben we een managementsysteem ontwikkeld voor kwaliteit.
Copyright © 2009 - Victa | Disclaimer | Privacy | Software-ULA | Sitemap | Werken bij Victa
Victa facebook Victa Linkedin Victa twitter Victa youtube Victa google maps Victa mail