volg via
Linkedin
Zoeken
Generic filters
Filter by Categorieën
Nieuws
Zoeken
Generic filters
Filter by Categorieën
Nieuws
Zoeken
Victa GmbHDeutsch
download Power BIPower BI
Werken bij VictaWerken bij Victa
Support VictaSupport
Contact Victa074 – 2915208
Open het menu
sluit het menu
LeasePlan
Met QlikView beschikken we over een state-of-the-art oplossing voor International FleetReporting. QlikView sluit naadloos aan op ‘it’s easier to LeasePlan’, onze brand promise

Home » Klantreferenties » Leaseplan

“QlikView is vele stappen verder dan ons vorige systeem. De oplossing is gebruikersvriendelijk, toekomstbestendig, heeft een WOW-effect en is zeer intuïtief in met name de drilldown mogelijkheden.”

Niels Otten, ICT Manager LeasePlan International, LeasePlan International

“QlikView is vele stappen verder dan ons vorige systeem. De oplossing is gebruikersvriendelijk, toekomstbestendig, heeft een WOW-effect en is zeer intuïtief in met name de drilldown mogelijkheden.”

Niels Otten, ICT Manager LeasePlan International, LeasePlan International

leaseplan

LeasePlan is actief in 32 landen en wereldmarktleider in operationele autoleasing. LeasePlan beschouwt de (zaken)auto als de belangrijkste pijler onder mobiliteit, waarbij de organisatie begrijpt dat specifieke behoeften voor fleet management in elk land anders zijn. Ook pleit LeasePlan ervoor dat autorijden slimmer, schoner en efficiënter moet worden.

Met als motto ‘it’s easier to leaseplan’ coördineert en harmoniseert het team van LeasePlan International contracten, pricing en rapportage voor multinationals in ruim 32 landen. Voor deze klanten beheert LeasePlan International ruim 300.000 voertuigen. Niels Otten, ICT Manager bij LeasePlan International: “Eén van onze belangrijkste Unique Selling Points is international fleet reporting.

Uiteraard kent elk land haar eigen rapportagesysteem. Maar International FleetReporting was voor ons en onze klanten een uitdaging. Het systeem waarmee wij werkten kende berperkingen. Er waren geen dashboards, geen drilldown mogelijkheden en de look en feel was verouderd. De rapportages waren statisch en ad-hoc analyses die de fleet managers van onze klanten nodig hadden moesten handmatig op ons hoofdkantoor gemaakt worden. Omdat managementinformatie in de vorm van international fleet reporting een belangrijke USP voor ons is werd het tijd om een nieuwe oplossing te zoeken. We wilden onze innovatieve rol op het gebied van operational leasing een boost te geven.”

Als eerste stap in de ontwikkeling van een nieuwe oplossing schreef LeasePlan International een Request for Information (RFI) uit. De belangrijkste selectiecriteria waren gebruikersgemak, prijs/kwaliteit, innovatie, marktleiderschap, internationale bekendheid, schaalbaarheid en een 2020 look & feel. Niels Otten: “We zochten een oplossing van een marktleider geschikt voor een internationale business omgeving. De oplossing moest er modern uitzien en goede mogelijkheden voor individuele drilldowns kennen. Vanuit onze Amerikaanse collega’s werden we geattendeerd op QlikView, maar we hebben meerdere business intelligence aanbieders meegenomen in dit proces. Van de 10 bedrijven die we hebben aangeschreven hebben we 3 bedrijven op de shortlist gezet. Victa QlikView Solutions sprong eruit omdat zij ons al direct een redelijk werkende Proof of Concept lieten zien. Nadat ook het management akkoord gaf voor de keuze voor Qlik en Victa QlikView Solutions als consultancypartner zijn we begonnen met de implementatie.

Download de volledige CaseStudy

Voor de volledige CaseStudy verwijzen wij u graag door naar digitale versie uitgegeven door Qlik:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij respecteren uw Privacy en zullen uw gegevens niet delen. Wij willen u erop wijzen dat u, door het invullen en versturen van uw persoonlijke gegevens via dit registratieformulier, ermee instemt dat u electronische berichten en andere communicatie van Victa ontvangt.

Gerelateerd

  Solution Overview

  Bedrijfsnaam: LeasePlan

  Branche: Financiële Dienstverlening

  Functie: Executive, Finance, Operations, Sales

  Land: Nederland / Wereldwijd

  Uitdaging:
  Het ontwikkelen van een managementinformatiesysteem internationale fleet managers.

  Oplossing:
  LeasePlan International biedt haar klanten met QlikView ruim 60 verschillende Insights in International FleetReporting met drilldown mogelijkheden en ‘Create your Own Report’ opties.

  Voordelen:

  • Het bieden van innovatieve meerwaarde aan bestaande klanten.
  • Vermindering van werkdruk. Klant maakt zelf haar Ad-hoc rapportages

  Data Source Systemen:
  Database DB2, Excel

Victa Hengelo
Hengelo
Demmersweg 10
7556BN Hengelo
Nederland
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Wij helpen je graag
Laat maar horen!
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Verkoop: +31 (0)74- 3031900
Finance: +31 (0)74- 3031901
Servicedesk: +31 (0)74 – 3031902
Victa Assen
Assen
Spanjelaan 12
9403DP Assen
Nederland
Tel: +31 (0)592 – 749320
Victa Amsterdam
Amsterdam
Herengracht 448 – 450
1017 CA Amsterdam
Nederland
Tel: +31 (0)20 – 2051188
Victa Amsterdam
Amsterdam
Krijn Taconiskade 424
1087 HW Amsterdam
Nederland
Tel: +31 (0)20 – 2386030
Victa Germany
Germany
Enschedestrasse 14
48529 Nordhorn
Deutschland
Tel: +49-32221095174
Algemeen: info@victa.de
Victa Aruba
Aruba
Paradera
Aruba
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Victa locatie
Binnenkort
Straatnaam 12
1234 VT Plaatsnaam
Nederland
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Qlik Sense gratis downloaden
Qlik Sense
eenvoudig in gebruik
Met Qlik Sense kunnen de mensen in uw organisatie eenvoudig data interactief visualiseren om beter en sneller de juiste beslissingen te nemen. Qlik Sense is een data-visualisatie applicatie waar iedereen op eenvoudige wijze gebruik van kan maken.
Victa Video Qlik Sense
Video
Qlik Sense demo
gratis
Victa Download Qlik Sense
Download
Gratis Qlik Sense
gratis
Victa workshop Qlik Sense
Workshop
Gratis Introductie
Victa Cloud Qlik Sense
Cloud
Qlik Sense Cloud
Qlik Elite Solution Provider
Victa is een ervaren en gecertificeerde Qlik Elite Solution Provider. Wij bieden u een compleet aanbod van Qlik professional services: Qlik-software, Qlik Cloud Hosting, Qlik consultancy, Qlik opleidingen en Qlik helpdesk. Hiermee heeft u als klant alle disciplines en dienstverlening m.b.t. Qlik bij één leverancier.
Victa Qlik Authorized training partner Victa Qlik Expertise partner Victa Qlik Elite Managed Services partner Victa Qlik OEM partner Victa Qlik Elite Solutions partner
Support
Bedrijf
ISO certificering
ISO 27001 en ISO 9001 certificeringen
Victa mag zich sinds begin 2019 officieel ISO 27001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering kunnen wij aantonen dat de processen op het gebied van informatiebeveiliging goed op orde zijn. Ook mag Victa zich sinds begin 2019 officieel ISO 9001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering hebben we een managementsysteem ontwikkeld voor kwaliteit.
Copyright © 2009 - Victa | Disclaimer | Privacy | Software-ULA | Sitemap | Werken bij Victa
Victa facebook Victa Linkedin Victa twitter Victa youtube Victa youtube Victa google maps Victa mail