volg via
Linkedin
Zoeken
Generic filters
Filter by Categorieën
Nieuws
Zoeken
Generic filters
Filter by Categorieën
Nieuws
Zoeken
Victa GmbHDeutsch
download Qlik SenseDownload Qlik Sense
Werken bij VictaWerken bij Victa
Support VictaSupport
Contact Victa074 – 2915208
Open het menu
sluit het menu
Jeans Centre
Qlik® helpt Jeans Centre met het creëren van een unieke shopping experience

Home » Klantreferenties » Jeans Centre

We wilden meer tijd besteden aan het analyseren versus het produceren van rapporten, om vooruit te kunnen kijken en onze winkels strategisch aan te sturen en te bevoorraden.

Mirjam Heskes, Controller, Jeans Centre

We wilden meer tijd besteden aan het analyseren versus het produceren van rapporten, om vooruit te kunnen kijken en onze winkels strategisch aan te sturen en te bevoorraden.

Mirjam Heskes, Controller, Jeans Centre

microfashion

Jeans Centre bestaat inmiddels al ruim 40 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een brand met bijna 100 winkels en een webshop. Het creëren van een top of mind positie bij de consument is de ambitie van Jeans Centre. Dit realiseren zij door het toegankelijk maken van kwalitatief goede jeans en eigentijdse fashion voor een goede prijs. Daarbij besteedt Jeans Centre veel aandacht aan het creëren van een unieke shopping experience.

Analyseren versus produceren van rapporten

Op het gebied van Business Intelligence had Jeans Centre al wel de beschikking over Qlik, maar dit was niet uitontwikkeld. Veel rapportages werden nog steeds gedaan in Excel. Mirjam Heskes, controller bij Jeans Centre: “Voor de Excel-rapportages gebruikten we exports uit verschillende systemen. Dit is een foutgevoelig proces. Na de crisistijd, die we goed zijn doorgekomen, was het tijd voor verdere professionalisering. We wilden meer tijd besteden aan het analyseren versus het produceren van rapporten, om vooruit te kunnen kijken en onze winkels strategisch aan te sturen en te bevoorraden.”

Qlik is dé standaard in retail

Jeans Centre heeft het datavisualisatieproject pragmatisch aangepakt. Mirjam Heskes: “Er was voor ons geen reden om andere software te bekijken dan Qlik. De visualisatiemogelijkheden die Qlik biedt zijn indrukwekkend, de in-memory technologie maakt dat je razendsnel, met veel data, vergelijkingen kunt maken. Daarnaast is Qlik eigenlijk de standaard geworden binnen retail. Veel belangrijke applicaties die wij gebruiken, zoals bijvoorbeeld SRS StoreInfo en Finall, werken samen met Qlik. Wel moesten we de bestaande Qlikomgeving opnieuw inrichten, iets wat we samen met een consultancy partner wilden doen. Omdat SRS goede ervaringen heeft met Victa, een certified Qlik-partner, besloten we met hen te gaan praten over onze wens: één op maat gemaakt dashboard voor Jeans Centre, waarin al onze operationele data is geïntegreerd, resulterend in betrouwbare, overzichtelijke stuurinformatie ter ondersteuning van de koers van ons bedrijf.”

Samen met Victa heeft Jeans Centre, gebruikmakend van bestaande dashboards en rapporten, 1 overzichtelijk dashboard met stuurinformatie ontwikkeld. Het dashboard is te bekijken en te analyseren vanuit verschillende gezichtspunten. Mirjam Heskes: “De financiële KPI’s zijn inzichtelijk gemaakt door het ontsluiten van data uit ons boekhoudpakket Finall. Victa had hier al eerder een koppeling mee gemaakt, dus dit was vrij vlot gerealiseerd. Tevens hebben we de verschillende sales KPI’s inzichtelijk gemaakt, zoals aantal artikelen per bon, arbeidsproductiviteit, gemiddelde bonbedrag, conversie en voorraadinformatie. Het marketingteam maakt gebruik van Qlik om het effect van haar acties te analyseren.” De winkels ontvangen geheel geautomatiseerd rapportages uit het systeem en op het hoofdkantoor hebben medewerkers direct toegang tot het systeem zodat zij de verschillende KPI’s tot op detailniveau zelfstandig kunnen analyseren door middel van selecties en drill-downs. “De samenwerking met Victa verliep echt uitstekend,” voegt Mirjam Heskes nog toe. “Ze kennen de retailbranche en kunnen zich goed verplaatsen in wat wij willen. Maar komen ook proactief met voorstellen, zonder dat dit ongemakkelijk of salesachtig aanvoelt.”

Download de volledige CaseStudy

Voor de volledige CaseStudy verwijzen wij u graag door naar digitale versie uitgegeven door Qlik. De CaseStudy is zowel in het Engels als in het Nederlands beschikbaar:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij respecteren uw Privacy en zullen uw gegevens niet delen. Wij willen u erop wijzen dat u, door het invullen en versturen van uw persoonlijke gegevens via dit registratieformulier, ermee instemt dat u electronische berichten en andere communicatie van Victa ontvangt.

Gerelateerd

  Solution Overview

  Bedrijfsnaam: Jeans Centre

  Branche: Retail

  Functie: Executive, Operations, Finance, Marketing, Service & Support, HR (future)

  Land: Nederland

  Uitdaging:
  Het vervangen van Excelrapportages en dashboards geleverd door individuele leveranciers met één rapportage- en analyseomgeving voor overzichtelijke stuurinformatie.

  Oplossing:
  Jeans Centre koos voor het herinrichten van hun bestaande Qlik-omgeving voor visuele analyse en business intelligence.

  Voordelen:

  • Betrouwbare stuurinformatie voor meerdere business units in één omgeving.
  • Snellere bevoorrading, minder nee-verkopen.
  • Geautomatiseerde rapportages voor de winkels.
  • Selecties en drill-down maken analyses tot op detailniveau eenvoudig mogelijk.
  • Verbetering van de datakwaliteit.
  • Voorbereid op de toekomst met een basis voor predictive (voorspellende) analytics.

  Data Source Systemen:
  O.a. SRS StoreInfo, Finall

  Partner:
  Victa | www.victa.nl

Victa Hengelo
Hengelo
Demmersweg 10
7556BN Hengelo
Nederland
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Wij helpen je graag
Laat maar horen!
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Verkoop: +31 (0)74- 3031900
Finance: +31 (0)74- 3031901
Servicedesk: +31 (0)74 – 3031902
Victa Assen
Assen
Spanjelaan 12
9403DP Assen
Nederland
Tel: +31 (0)592 – 749320
Victa Amsterdam
Amsterdam
Herengracht 448 – 450
1017 CA Amsterdam
Nederland
Tel: +31 (0)20 – 2051188
Victa Amsterdam
Amsterdam
Krijn Taconiskade 424
1087 HW Amsterdam
Nederland
Tel: +31 (0)20 – 2386030
Victa Germany
Germany
Duppelstrasse 17A
48599 Gronau
Deutschland
Tel: +49-32221095174
Algemeen: info@victa.de
Victa Aruba
Aruba
Paradera
Aruba
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Victa locatie
Binnenkort
Straatnaam 12
1234 VT Plaatsnaam
Nederland
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Qlik Sense gratis downloaden
Qlik Sense
eenvoudig in gebruik
Met Qlik Sense kunnen de mensen in uw organisatie eenvoudig data interactief visualiseren om beter en sneller de juiste beslissingen te nemen. Qlik Sense is een data-visualisatie applicatie waar iedereen op eenvoudige wijze gebruik van kan maken.
Victa Video Qlik Sense
Video
Qlik Sense demo
gratis
Victa Download Qlik Sense
Download
Gratis Qlik Sense
gratis
Victa workshop Qlik Sense
Workshop
Gratis Introductie
Victa Cloud Qlik Sense
Cloud
Qlik Sense Cloud
Qlik Elite Solution Provider
Victa is een ervaren en gecertificeerde Qlik Elite Solution Provider. Wij bieden u een compleet aanbod van Qlik professional services: Qlik-software, Qlik Cloud Hosting, Qlik consultancy, Qlik opleidingen en Qlik helpdesk. Hiermee heeft u als klant alle disciplines en dienstverlening m.b.t. Qlik bij één leverancier.
Victa Qlik Authorized training partner Victa Qlik Expertise partner Victa Qlik Elite Managed Services partner Victa Qlik OEM partner Victa Qlik Elite Solutions partner
Support
Bedrijf
ISO certificering
ISO 27001 en ISO 9001 certificeringen
Victa mag zich sinds begin 2019 officieel ISO 27001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering kunnen wij aantonen dat de processen op het gebied van informatiebeveiliging goed op orde zijn. Ook mag Victa zich sinds begin 2019 officieel ISO 9001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering hebben we een managementsysteem ontwikkeld voor kwaliteit.
Copyright © 2009 - Victa | Disclaimer | Privacy | Software-ULA | Sitemap | Werken bij Victa
Victa facebook Victa Linkedin Victa twitter Victa youtube Victa google maps Victa mail