volg via
Linkedin
Zoeken
Generic filters
Filter by Categorieën
Nieuws
Zoeken
Generic filters
Filter by Categorieën
Nieuws
Zoeken
Victa GmbHDeutsch
download Qlik SenseDownload Qlik Sense
Werken bij VictaWerken bij Victa
Support VictaSupport
Contact Victa074 – 2915208
Open het menu
sluit het menu
Emesa
Emesa wil als internationale e-commerce speler online shoppen leuker en spannender maken. Met jaarlijks meer dan 100 miljoen bezoeken, 3 miljoen tevreden kopers en 5 jaar op rij de prijs voor Website van het Jaar

Home » Klantreferenties » Emesa

Op dit moment zijn we nog zo’n 50% van onze tijd bezig met losse verzoeken vanuit de business en wij verwachten dit met Qlik Sense te kunnen reduceren naar 20%.

Tijmen Groustra, BI Reporting Lead, Emesa

Op dit moment zijn we nog zo’n 50% van onze tijd bezig met losse verzoeken vanuit de business en wij verwachten dit met Qlik Sense te kunnen reduceren naar 20%.

Tijmen Groustra, BI Reporting Lead, Emesa

Emesa Qlik Sense

Emesa wil als internationale e-commerce speler online shoppen leuker en spannender maken. Met jaarlijks meer dan 100 miljoen bezoeken, 3 miljoen tevreden kopers en 5 jaar op rij de prijs voor Website van het Jaar, is Emesa marktleider in Nederland op het gebied van dynamic pricing in de vrijetijds- en reissector. Al sinds 2004 creëert Emesa met innovatieve websites, zoals VakantieVeilingen en ActievandeDag, nieuwe verkoopkanalen voor haar partners en is het bedrijf continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe e-commerce platformen en proposities om online kopen nog leuker te maken. Het bedrijf, met onderhand 200 medewerkers, is in 2015 begonnen met internationale expansie en is nu tevens actief in België en Frankrijk.

Het bedrijf werkt al lange tijd met de oplossingen van Qlik voor het visualiseren en zichtbaar maken van de data. Tijmen Groustra, teamleader Business Intelligence bij Emesa: “Al sinds mijn eerste dag bij Emesa werd gewerkt met QlikView, met name voor financiële rapportages. Er was voor QlikView gekozen vanwege de flexibiliteit om eenvoudig verschillende databronnen te kunnen ontsluiten, omdat we destijds nog niet over een datawarehouse beschikten.”

De afgelopen jaren is het team van Groustra bezig geweest met het uitbouwen van deze Qlik-omgeving. “We wilden graag de rapportage- en analysemogelijkheden, die QlikView bood voor inzicht in de financiën, openstellen voor andere afdelingen. Nadat we hadden vastgesteld welke managementinformatie de verschillende afdelingen nodig hadden zijn we met een aantal basic dashboards begonnen die inzicht gaven in eenvoudige vragen als ‘welke veilingen lopen goed’ en ‘wat was de omzet van gisteren’. Dit in samenwerking met Victa. Het aantal verzoeken voor nieuwe analysemogelijkheden is vervolgens gaan exploderen,” vertelt Groustra.

Zo groeide het aantal gebruikers en Qlik apps gestaag. Groustra: “QlikView wordt voor van alles en nog wat gebruikt. Denk aan partners die vragen om cijfers over hun veilingen, dit werd door onze medewerkers in QlikView opgezocht, in een mailtje gezet en doorgestuurd. Enerzijds is het natuurlijk fantastisch om te zien dat Qlik zo goed geaccepteerd werd, maar aan de andere kant merkten we ook dat er een wildgroei ontstond. Data werd op allerlei manieren verzameld en doorgestuurd. Dit was voor ons het moment dat we ons realiseerden dat we de Business Intelligence-omgeving moesten structureren, met aan de ene kant veel vrijheid om informatie te achterhalen, maar aan de andere kant de nodige controle.”

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van Qlik volgt Emesa trouw de roadshows en evenementen van Qlik en hebben ze goed contact met hun partner Victa. “Zo werden we ook geïnformeerd over de introductie van Qlik Sense. Bij de eerste versies van Qlik Sense waren we nog niet toe aan een transitie, maar bij het uitkomen van Qlik Sense 3.0 hebben we besloten om een aantal bestaande QlikView licenties om te zetten naar Qlik Sense licenties. Vervolgens zijn we daarmee aan de slag gegaan,” vertelt Groustra.

Download de volledige CaseStudy

Voor de volledige CaseStudy verwijzen wij u graag door naar digitale versie uitgegeven door Qlik:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerd

  Solution Overview

  Emesa

  Branche: e-Commerce

  Functie: Executive, Operations, Marketing, Finance, Sales, Customer Services

  Land: Nederland, België, Frankrijk

  Uitdaging:
  Het structureren van een wildgroei aan QlikView applicaties en de manier waarop deze gebruikt werden, gecombineerd met het verminderen van de werkdruk van het BI-team op het gebied van verzoeken voor aanpassingen en extra rapportages.
  Oplossing:
  Na een testapplicatie te hebben ontwikkeld met Qlik Sense staat Emesa nu aan de vooravond van een volledige transitie van de QlikView omgeving naar een Qlik Sense omgeving.

  Voordelen:

  • Ontwikkelen van nieuwe apps gaat sneller met Qlik Sense.
  • Verbeterde look & feel van dashboards.
  • Adoptie is vervijfvoudigd omdat Qlik Sense eenvoudiger in het gebruik is voor de eindgebruiker.
  • Nieuwe feature ‘Data Storytelling’ waarmee Emesa medewerkers professionele, data-driven presentaties samenstellen.
  • Development team besteedt nu 50% van haar tijd aan aanpassingen en kleine verzoeken van de business voor wijzigingen in QlikView, dit wordt gereduceerd naar 20% met Qlik Sense.
  • Category team bespaart 2 uur per partnerrapportage omdat deze nu met één klik beschikbaar zijn.

Victa Hengelo
Hengelo
Demmersweg 10
7556BN Hengelo
Nederland
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Wij helpen je graag
Laat maar horen!
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Verkoop: +31 (0)74- 3031900
Finance: +31 (0)74- 3031901
Servicedesk: +31 (0)74 – 3031902
Victa Assen
Assen
Spanjelaan 12
9403DP Assen
Nederland
Tel: +31 (0)592 – 749320
Victa Amsterdam
Amsterdam
Herengracht 448 – 450
1017 CA Amsterdam
Nederland
Tel: +31 (0)20 – 2051188
Victa Amsterdam
Amsterdam
Krijn Taconiskade 424
1087 HW Amsterdam
Nederland
Tel: +31 (0)20 – 2386030
Victa Germany
Germany
Duppelstrasse 17A
48599 Gronau
Deutschland
Tel: +49-32221095174
Algemeen: info@victa.de
Victa Aruba
Aruba
Paradera
Aruba
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Victa locatie
Binnenkort
Straatnaam 12
1234 VT Plaatsnaam
Nederland
Tel: +31 (0)74 – 2915208
Qlik Sense gratis downloaden
Qlik Sense
eenvoudig in gebruik
Met Qlik Sense kunnen de mensen in uw organisatie eenvoudig data interactief visualiseren om beter en sneller de juiste beslissingen te nemen. Qlik Sense is een data-visualisatie applicatie waar iedereen op eenvoudige wijze gebruik van kan maken.
Victa Video Qlik Sense
Video
Qlik Sense demo
gratis
Victa Download Qlik Sense
Download
Gratis Qlik Sense
gratis
Victa workshop Qlik Sense
Workshop
Gratis Introductie
Victa Cloud Qlik Sense
Cloud
Qlik Sense Cloud
Qlik Elite Solution Provider
Victa is een ervaren en gecertificeerde Qlik Elite Solution Provider. Wij bieden u een compleet aanbod van Qlik professional services: Qlik-software, Qlik Cloud Hosting, Qlik consultancy, Qlik opleidingen en Qlik helpdesk. Hiermee heeft u als klant alle disciplines en dienstverlening m.b.t. Qlik bij één leverancier.
Victa Qlik Authorized training partner Victa Qlik Expertise partner Victa Qlik Elite Managed Services partner Victa Qlik OEM partner Victa Qlik Elite Solutions partner
Support
Bedrijf
ISO certificering
ISO 27001 en ISO 9001 certificeringen
Victa mag zich sinds begin 2019 officieel ISO 27001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering kunnen wij aantonen dat de processen op het gebied van informatiebeveiliging goed op orde zijn. Ook mag Victa zich sinds begin 2019 officieel ISO 9001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering hebben we een managementsysteem ontwikkeld voor kwaliteit.
Copyright © 2009 - Victa | Disclaimer | Privacy | Software-ULA | Sitemap | Werken bij Victa
Victa facebook Victa Linkedin Victa twitter Victa youtube Victa google maps Victa mail